torsdag 1 december 2016

Julmarknad på dagisgården - Lucka nr 1

Som första luckan i årets naturliga julkalender vill jag berätta om en rolig tillställning på mitt jobb. Vi beslöt tidigt i höst att vi skall ha en julmarknad med pyssel och ätbart som barnen själva gjort. I mitten av november ordnade vi, tillsammans med föräldraföreningen, en pysselkväll för föräldrar och barn. Under kvällen fick barnen tillsammans med sina föräldrar pyssla och baka. Allt som tillverkades skulle sen säljas på marknaden för en liten slant.

Här tillverkar man lådor av engångstallrikar för bakverken.
Här bakas knäckebröd.
Här pysslar man julgranar av blåbärsris.
På alla avdelningar pysslades det också både ätbart och beskådbart. På själva marknadsdagen hade vi fyra bord fyllda med allt möjligt fint och gott !


Bl.a Supergod julsenap och fina pepparkakshjärtan.

 Tovade tvålar och betongljus


 Vinterträd och blåbärsrisgranar


Småbröd, myror, knäckebröd, knäck, pepparkaksgranar, fågelmat, glaslyktor, tovade änglar, lerfigurer, tavlor av gamla böcker mm fanns på marknadsborden och både ung och gammal hittade nåt som föll i smaken ! Roligt att många mor- och farföräldrar kom till marknaden också !

Det här är en rolig form för ett daghem med stram budget att samla in lite extra pengar på. Vi gör det förstås i samarbete med vår fina föräldraförening som också den här kvällen stod för servering av glögg, saft och pepparkakor ! Det krävs lite jobb och planering, men för min del har det i alla fall bara varit roligt ! Barnen tyckte också det var kul att känna igen sina egna tillverkade saker och föräldrarna köpte förstås gladeligen det som barnen hade gjort !

Det var igår..idag har vi gått i julkyrka, öppnat första luckan och glatt oss över att Nissetomten och hans syster kommit i sin kappsäck.....roliga dagar stundar i advent.

Julberättelsen i Brändö kyrka

God början på advent alla !


Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar