söndag 27 november 2016

Marknad och första advent

Plötsligt blev det riktigt julstämning både inne och ute ! Det startade redan med lillajulsfirandet på dagis i fredags, alltid lika roligt att se barnens reaktioner på morgonen då huset är julpyntat och fint då de stiger in genom dörren ! Och visst får man julkänsla då alla har tomteluvor, vi pysslar, dansar ringlekar och äter tomtegröt ! Igår, på lillajul, var det regnigt mest hela dagen, men både inne och ute kom julbelysningen upp och vi hade en lugn men mysig lillajulskväll på tumis med gubben. Idag har snön vräkt ner och det är riktigt vackert där ute nu. Må det bestå..vill ha snö på marken då det är vinter.

Idag var det också traditionsenligt lillajulmarknad på Stundars. Trots snöyra packade vi (Kristian, Sofia, Irishunden, mamma och jag) oss i bilen och for på marknad! Härlig stämning och mycket folk trots busvädret. Tyckte ändå lite synd om alla försäljare som säkert frös och allt blev snötäckt mellan varven.

 Tre generatoner av glada damer på marknad vid Stundars !

 Även den yngsta damen Iris 7 mån fick pussa på nya vänner !
 
 De här tomtarna var nya för i år och hade bra åtgång ! Köpte inte, man kan ju laga själv tänkte jag...bara att få det gjort då också, he he ! 
 
Nu sitter jag och pöser efter god adventstallrik och lite choko..ska försöka fortsätta med julkorten ännu en stund..det blir en handsydd variant i år !

Första ljuset brinner..

och vi myser !
Ville också fotografera en fin kakburk som min snälla mamma skickade med till Simon (vår son kakmonstret) idag ! Hon bakar de godaste kakor !

 Märk det fina egenhändigt virkade hjärtat som pryder burken ! Så fint !

Simon, kom och hämta burken fort, 
finns många här hemma som vill nosa på den !

Mera julstök och bök blir det i min julkalender som börjar på torsdag, 
titta in då vetja !

God början på adventstiden !

Kram

Carina

1 kommentar:

 1. Härligt inlägg med mycket innehåll!
  Inget Stundars för min del i år! Men ser mysigt ut trots allt!
  Undrar vilket väder som är 'värst' ... skyfall i form av regn (som vid julöppningen i Närpes på lördag) eller snöstorm! Lika bedrövligt skulle jag säga!
  Fint pyntat har du ... och mysig header!
  God fortsättning :)
  / Vivan

  SvaraRadera