måndag 29 december 2014

Islyktor med cypress

Sköna lediga dagar ! Kunde vänja mej vid detta...sova utan väckarklocka, äta frukost länge, långpromenad, bastu, sen lunch, vila på maten, slappa i soffan, kvällsgott, glo på tv, sova.........nåja kanske int...sku nog bli galen efter en tid, men så här under två veckors julledighet känns det skönt att ta dagen som den kommer !
Lite smått pyssel har jag ändå inte kunnat låta bli och bl.a så har det ju varit tillräckligt kallt för att göra islyktor ! Har gjort helt vanliga som fått frysa i en hink under ett dygn och så gjorde jag en med infrusna cypresskvistar. För att göra en sån behövs två hinkar, en större och en mindre, sätt vatten i den större och tryck ner den mindre i den så vattnet stiger nästan upp till kanten. Lägg en tyngd i och tryck ner kvistarna mellan hinkarna. Låt stå tills allt är fruset, lossa sen den inre hinken genom att blöta den med lite varmt vatten och sen den yttre på samma sätt..behöver hålet i botten/toppen fixas till så gör det också försiktigt med varmt vatten.






Och nu lovar de plusgrader här i våra trakter 
så bäst att njuta av lyktorna så länge det går !

Skön måndagskväll alla 
njut av ledigheten ni som kan det 
var glada över jobbet ni går till ni som gör det !

Kram

Carina



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...