fredag 5 december 2014

Dagens lucka: Dubbel stämning i kyrkan

Jag går inte ofta i kyrkan, men idag har jag varit där två gånger ! "En gång var jag i kyrkan två gånger !" He he !
Vi har en fin tradition på vårt daghem och det är att vi bjuder in far-och morföräldrar att gå i julkyrka med oss och barnen. Efter kyrkobesöket bjuder vi på kaffe och kaka på dagis ! Det har varit väldigt uppskattat genom åren. Vi hade en farmor idag som har varit med oss många år och hon sa att det här vill hon inte missa för det är så stämningsfullt.
I kyrkan imorse gick förstås allting på barnens nivå, vi sjöng mycket och prästen pratade bl.a om att julen har två berättelser, en om Jesus och en om tomten.


Ikväll handlade det också om stämning på hög nivå. Min favoritartist från Finland gästade vår kyrka, Samuli Edelman, en mycket karismatisk man, musiker och skådespelare.
Så vacker sång och musik han bjöd på, otroligt duktiga musiker och hela kyrkan fylldes av Samuli och vackerhet.

Konserten hette Hiljaisuuden valo (Tystnadens ljus) och stycket med samma namn var så fint. Han tolkade också många kända julsånger och julpsalmer på ett helt otroligt fint sätt. Här kan ni höra Hiljaisuuden valo om ni vill .

Tycker det blev en bra kyrkodag idag, den 5 december 2014 !

..men nu lite Idolfinal och oj så bra de är båda tjejerna ! 

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...