fredag 1 december 2017

Nisses återkomst - Lucka nr 1

Jaha och oj, nu blev det julkalenderdags igen ! Helt kul känns det ändå att vi idag får svänga fram decembermånad i almanackan, tråknovember är förbi !! December går fort och i slutet ser vi redan ljuset återvända ! Decembermånad är mysig, inte minst för barnen, full av spänning och förväntan, pyssel och lek ! På dagis är första december en dag då Nisse återkommer. Nisse-tomten har följt med oss många år (han får nog också snart en guldklocka!) och han har oftast dykt upp i sin gamla kappsäck...MEN i år var det ingen kappsäck under granen, utan en konstig stuga och det lyste i fönstren !
 Vi knacka på, men i stugan fanns ingen hemma, där fanns bara en konstig burk !
 Nisse dyker förstås upp småningom med en konstig luva på huvudet, en guldhjälm..han berättar att han gått i rymdskola och lärt sig flyga rymdraket (ett av våra teman nu just är rymdraket)
och stolt visar han upp sin baksida av sin "spaceshuttle" !
Som supermodern rymdtomte hade Nisse lärt sig fixa QR-koder i burkarna som fanns inne i hans "spaceshuttle" och dagens lucka lästes av med I-pad för att se vilken uppgift vi hade att göra !
Hu hu snacka om konstig tomte, men barnen gillade och hade tusen frågor till Nisse om hans färd osv. Men så kul att se barnens iver och genuina entusiasm över en liten docka och hans lilla kartonghus, som plötsligt blir så verkligt och levande för att vi har förmågan att försvinna in i fantasins värld ! Det behövs så lite för att skapa upplevelser som etsar sig fast på hjärnkrokarna !

Hoppas alla haft en bra dag på sina jobb med barnen idag
och önskar alla en riktigt bra adventstid !

På hemmafronten är det stökigt i vrårna, 
men det reder väl upp sig så småningom !
 Nu ska jag och gubben äta sushi som jag hämtade i stan efter jobbet, 
sen Idol om jag hålls vaken...fast under juletider är det väl endast tomten som är vaken ! 

Ha de gott,
återkommer imorgon !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar