tisdag 12 december 2017

Färdig festat - lucka nr 12

Ikväll har vi haft julfest med barnen på dagis och det var en mycket munter och fin julfest. Vi har hade "traditionellt" luciatåg, men skillnaden från förr och nu är att idag får barnen verkligen vara den "rollfigur" de själva vill och också vara med och bestämma sånger och planera programmet. Och nog ser man ju en helt annan glädje, trygghet och spontanitet hos barnen då de ställer sig inför publik som det som de själva bestämt att de vill och tycker om att uppträda som. Min kollega Nina är helt suverän på att lyssna på barnen och fixa ihop ett fint julfestprogram. Hon sjunger sångerna med dem vid alla möjliga konstiga tillfällen utan att barnen ens tänker på att de övar..typ i kön då man ska gå in från gården eller som en tack-för-maten-sång, de bara liksom lär sig sångerna på ett roligt sätt. Jag tänker tillbaka på kvällen med ett stort leende på läpparna, härliga barn och vuxna jag får umgås med varje dag !
Nu är alla festligheter förbi för denna termin och nu kan vi bara koncentrera oss på pyssel och mys !
Redan idag hann vi lite börja på ett större julpyssel som vi hoppas skall bli en sak som familjerna kan plocka fram varje jul ! Återkommer med bilder från det nån annan dag, men piprensartomtarna skall i alla fall få klättra och ha skoj på en tomtetavla.

Nu är det nog bara tv och soffmys en stund före läggdags !
Mina två soffmysare !
Gonatt !
Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...