söndag 19 november 2017

Julfeelis och stensöta

Hej !
Idag fick jag riktigt julfeelis då jag vaknade och såg att hela världen utanför var vit ! Det hade snöat hela natten typ ! Fick nog redan lite julfeelis i fredags då vi hade julfest med bästa dagisgänget och fick äta julmat och dricka god glögg på Bockis. Även på timmarna före julfesten var festliga då jag, några kära kolleger och ett stort antal andra anställda fick ta emot stadens tack för trogen tjänst.  De som jobbat 40 år fick en veckas ledighet och vi som jobbat 30 år fick en fin guldklocka ! Vi är inte bortskämda med gåvor av vår arbetsgivare, så det kändes extra fint att få ta emot en klocka under högtidliga former. Efter fredagens festligheter har jag bara tagit det ganska lungt och gjort roliga saker denna helg, gissar att helgerna framöver går ut på julstök och sånt. Vi har hjälpt sonen med lite renovering o.dyl men i övrigt har jag njutit av ett skönt veckoslut. Imorse när hela världen var vit lät jag Bella bestämma vart vi skulle gå..det blev åter en sväng till Bockis ! He he !
Fint var det där med nysnö och ny bock i hagen !

Orörd snö på morgonpromenaden !

Bockis torg ! Gillar lyktstolpen !

Nya bocken, en liten vigulant typ !

Sen morgonmys under filt framför brasan !
 På eftermidddagen hämta jag upp Sofia och Iris och så for vi till Gamla Vasa, tog mamma med och gick till skogs. Vi hade ett bestämt mål, att hitta stensöta ! Som tur kan mamma skogen utantill och vet precis på vilken sten i skogen det växer stensöta. Hundarna hjälpte till att gräva fram den !
Stensöta och söta hundar !

Skogsgänget !

 Vackra Korsholms kyrka gick vi förbi på hemvägen från skogen !

 Har förstås en idé med stensötan, dess form är ju som en gran !
Ska på nåt sätt få användning för den i julpysslet, 
blir nog fina paketkort om inte annat !
Underbart då man kan använda sig av naturligt material ! 
Ett nöje att i gott sällskap vara ute och plocka det
 och sedan inspireras av användningsmöjligheterna ! 

I det enkla bor det vackra ! 

Ha det bra i novembermörkret,
pass på att gå ut under de ljusa timmarna
och tänd ljus under de mörka, 
ta en glögg,
det svänger om en månad !

Kram

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...