Google+ Followers

fredag 2 december 2011

Lucka nr 2 - ring som ring

Fredag..så skönt och extra skönt att ha fyra lediga dagar framför sig ! Tänkte försöka få ganska mycket gjort faktiskt..typ som att städa upp köket ORDENTLIGT, baka lite, julpyssla lite, vandra i skogen, besöka Kvinnornas julmässa och gå på presidentens självständighetsfest förstås ! Då man ska gå på fest behöver man naturligtvis vackra smycken. Jag har gjort egna ringar som är hur fina som helst och passar till alla tillfällen ! Det enda man behöver är :gamla knappar och ring- och armbandsstommar som man kan köpa på hobbyaffärer eller bl.a på Lasipiha i Vasa. En påse med 8 ringar kostar bara nån euro.  Viktigt att man använder ett superlim och låter det torka ordentligt (1dygn) innan du börjar använda ringarna. Sen är det bara att välja ring efter klädsel och färg.


Jag gillar den röda ringen och använder den ofta ! Armbandet och ringen bredvid är gjorda av två riktigt gamla knappar jag hittade på Juthbacka marknaden i augusti.
Ett riktigt enkelt och bra julklappstips till alla ni som vill göra billiga och fina julklappar ! Knappar finns åtminstone att hitta på Röda korsets loppis i Vasa ( Mejerigatan 9 ) om du inte har en egen samling. Och varför inte använda andra återvinnigsgrejer att limma fast på stommen..tex legobitar, tangentbordsknappar, spelpjäser..ja det är bara att låta fantasin flöda ! Här ännu en bild på ringar gjorda på resårband från Ingelas lekstuga , en riktigt bra tipssida för oss som jobbar på dagis !


Lägg till bildtext

Ha en god fortsättning på fredagskvällen ! Jag tittar på Idol och njuter av musiken och avslutar här med dagens tomte från Maskroskalendern :


Hejsvejs !
Carina

5 kommentarer:

 1. Jag tittade på din ring igår och tyckte att den var så fin o speciell! Jag skulle också vilja ha en röd knappring!! Eeeeh, Carina, skulle du möjligtvis orka laga en till mig?;D Kan betala några euro nog ;) Orkar/hinner inte med såntdär extra jag, inte just nu iaf! Om du orkar kan du ta med den till nästa möte :)

  Maria

  SvaraRadera
 2. Tack Maria, visst kan jag göra en ring till dej ! :)

  SvaraRadera
 3. Jättemycket tack för ringtipset! :o)

  SvaraRadera
 4. Sådan ring kunnde passa mej ! Har ni oxå Kvinnornas julmässa i Vasa ?
  Den pågår som bäst i H.fors med...
  Ha en fin helg!
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 5. Ååååh, toppen! Jag väntar redan :)

  SvaraRadera