Google+ Followers

torsdag 1 december 2011

Lucka nr 1 - julkalendrar på dagis

Idag är det 1 december. Det är mörkt, ruskigt och 6 grader varmt i Vasa, inte så upplyftande decemberväder precis. Men vad gör det då man får öppna första luckan i kalendern ! Föräldrarna verkar inte ha haft några problem att få upp barnen ur sängen idag ! Spännande tider på gång med kalenderöppning på morgonen !
Tänkte visa två olika alternativ på julkalender som vi har på vårt dagis.
På min avdelning har vi en kalender som barnen själva pysslat ihop innehållet i tillsammans med sina föräldrar. De fick hem ett kuvert med ett tomt papper och instruktioner om att de skulle pyssla en tomte av det material de har hemma och sen hämta tillbaka kuveret med pysslet i.Det var så spännande att få öppna dagens tomtekuvert och barnet som hade pysslat ihop tomten fick vara i fokus och känna sig stolt och glad !

På en annan avdelning har man en rolig mattekalender som ser ut så här:


Bakom varje hjärta finns en hälsning från tomtefar som ger barnen en klurig matteuppgift att lösa ! Idag ville han veta hur många barn det fanns i gruppen och vilka det fanns flest av och vilka det fanns minst av ! Varje dag kommer en ny uppgift. En riktigt rolig idé tycker jag !
Det var den första luckan i Min Naturliga Julkalender ! Ikväll skall jag ut och äta gott (Tapas) med ett gäng glada Botniadamer ! Hejsvejs i decembermörkret !

2 kommentarer:

  1. Så härligt att få se era kalendrar. Hoppas du får en trevlig kväll med Botniadamerna! :o)

    SvaraRadera
  2. Kör själv en julkalender på Biggest-Loser.se :)

    SvaraRadera