lördag 17 december 2011

Lucka nr 17 - ull för hela slanten !

Efter en alldeles underbart rolig julfest igår kväll med de bästa kolleger som finns, har jag idag landat med en skön sovmorgon och en ullig eftermiddag på Taitokeskus ! Skulle egentligen inte alls ha haft tid att vara på kurs idag för har så himla mycket ogjort inför julen....men då man bara mår så bra av att vara där och jobba med roliga saker och glömma allt vad stress är ! Idag var det ull och tovning på agendan. Jag gjorde inga stordåd, tog det riktigt lungt och klippte till lite änglar och hjärtan av färdigtovad ull, tovade en brosch och två tvålar. Många andra var dock mycket flitigare och gjorde jättefina tovade tavlor och så Neppe som tovade alldeles underbara tofflor !

Neppes ulltofflor,storlek större och storlek mindre ! Så härliga !
Sussis halvfärdiga blomtavla, den blir jättefin !
 Broscherna tovar man ihop med plasbitar mellan lagren:

Tre lager av tunn färdigtovad ull med plastringar emellan

Så här ser broscherna ut då de är färdigtovade !
Och här är mina änglar och hjärtan :


Klipp ut efter mönster, stansa hål med en håltång fäst ett kristallhänge i öppningen och gör en upphängning av järntråd (de på bilden får man köpa färdiga )

Trevligt och enkelt julgranspynt !

Nu sista avsnittet av höstens bästa program:
Så mycket bättre !
Trevlig kväll !
Carina

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Jätte fina! Viss är det avkopplande med pyssel. Man glömmer tid och rum.

    Stressa inte ihjäl dig! :o) Julen kommer nog ändå!
    Kramen!

    SvaraRadera
  2. Hej Carina!
    Så ljuvligt att få tova! Ska göra det som julpyssel med högstadieelever på onsdag.
    Hur gör du broschen? Det är färdigtovat men varför ska man då ha plasten emellan? Berätta gärna!

    SvaraRadera
  3. Hej StickFia ! Den tunna ullen är nog inte helt färdigtovad, vet faktiskt inte vad den kallas, men man skall ha plasten emellan så att delarna inte tovar ihop sig då man börjar gnugga, men mittendelen ska sitta ihop (alltså det är hål i plasten i mitten) och den nåltovade jag först och sen med vatten på resten..först försiktigt och sen ganska hårdhänt. För att få den lite skrynklig så ska du skrutta den i handen sen då det börjar vara ihoptovat. Oj oj jag vet inte om jag kunde förklara det här så bra, men det är bara att prova sig fram ! Lycka till !

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...