Google+ Followers

söndag 27 maj 2012

Vemod och Euphoria !

Oj oj ..vår sista kväll med kidsen här i en idyllisk förort till Stockholm. Det känns riktigt tråkigt och fattar inte att dagarna bara rusat iväg....Nu börjar melodifestivalen och det har vi väntat på hela kvällen...men före det har vi haft ännu en skön dag i sommarstockholm. Det verkar som om vart vi än tar oss på resa så är vädergudarna med oss ! Så kolla med oss nästa gång ni planerar en resa ! ;-)
Under dessa dagar har vi fått vara "ersättningsföräldrar" (Saras beskrivning) med allt vad det innebär ! Morgonbestyr, skolskjuts (med tunnelbana och buss), hämtning, middag, volleyboll, lek och nattbestyr ! Vi har naturligtvis gjort lite grejer utöver deras vanliga vardag som tex. att åka in till Södermalm och leka i en helt ljuvlig park med  massor av cyklar och trampbilar och sen på middag till en helt underbar Thairestaurang som har djungelinspirerad inredning !

Ha ha kolla in pappan som sitter med mobil och laptop -nollkoll !
Sara cyklar !

I den här parken fick jag mej riktigt en yrkesmässig aha-upplevelse då jag studerade hur barnen lekte ! Där fanns massor med  klätterställningar och andra fina redskap för barnen att testa på, men nästan ALLA barn i parken cyklade eller trampade omkring på allehanda fordon med hjul ! Mera sånt i våra parker och daghem !!

Enligt Elias önskemål blev det att sitta i bilen på Koh Phangan

 Sista vardagen började vi med rytmikuppvisning för föräldrar i Elias klass och de hur roligt som helt att se på när barnen dansade, sjöng och lekte ! Fick en och annan ny idé dessutom !  Sen blev det tidig vandring i Gamla stan och ett besök till slottet, men Kungen va så trött efter allt stohej kring dopet så han var inte så gästvänlig !


Sen blev det "Shop until you drop" och måste bara konstatera att jag är dålig på det, blev inte så mycket shoppat men träffade i alla fall en av mina favorit deckarförfattare på Åhlens !

Mari Jungstedt signerar sin senaste bok !
..och så va de lördag och vår sista dag med barnen. Vi sov länge och så blev det uppdelning av aktiviteter. Jag, Tom, Sara och grannflickan cyklade iväg på picnik till andra sidan Brunnsviken,medan Elias följde med "flickvännen" + familj till Ulriksdal ! Grannsämjan här är helt fantastisk ! :)

Picnik i det gröna vid Brunnsviken,

Flickorna var och simmade ! Modigt, för vattnet var inte varmt ännu fast dom hela tiden sa; Oj va varmt !!
Senare på dagen tog jag mej en ensam promenad i den undersköna naturen runtomkring, plockade liljekonvaljer i en skog,  och jag kom både till Nangijala och till Herr Liljonkvasts stuga där solen alltid skiner och äppelträden alltid blommar !

Måste vara Nangijala
Härlig avslutning på dagen på bryggan vid café Sjöstugan !
 Den här veckan har varit värdefull för oss och säkert väldigt annorlunda för barnen också, men vi har åtminstone gillat att vara "ersättningsföräldrar" och hoppas få vara det snart igen ! 

Tack och Kram och Puss !!

Det här tog länge att skriva..men de e ju så förbaskat spännande i TV...GRATTIS SVERIGE och Loreen ! Euphoria- Bästa låten på evigheter !!

Tack och gonatt !

Carina

1 kommentar:

  1. Bästa semestern att njuta av andras underbara barn o vår i sthlm o så vinner Loreen. För bra för att vara sant. Nyttosemester. Sol till er - många föräldrar o framförallt barn, vill säkert beställa er :)

    SvaraRadera