Google+ Followers

måndag 21 maj 2012

En annorlunda måndag

En annorlunda vardag har börjat för oss i en ort en bit utanför Stockholm. Känns onekligen konstigt att stiga upp och väcka två barn, se till att de får nåt i sig, att de tvättar sina tänder och packar sin skolväska ! Nåja det där är ju bekanta saker från förr, men att man åker tunnelbana till skolan kändes verkligen annorlunda för mej i morse, som ett litet äventyr nästan ! :) Konstig känsla då man kommer ner på perrongen (heter det så?) och nästan alla vuxna stod vända åt samma håll och läste en tidning eller knappade på sin telefon. Var och en för sig i sina egna tankar. När vi steg av tunnelbanan (som var smockfull och jag fick träna balanssinnet) en stund senare var det till dragspelsmusik från en gatumusikant ! Det här låter säkert som vardagsmat för många, men för mej var det lite annorlunda ! Efter att jag fört barnen till skolan var det bara att ta tunnelbanan tillbaka "hem" och njuta av Gevaliakaffe och Dagens Nyheter tillsammans med gubben ! Eftersom vi tillfälligt bor i ett naturskönt område så bestämde vi oss för att ta en cykeltur...först via macken och köpa solglasögon eftersom mina flög all världens väg i PopExpressen med Sara på Gröna Lund igår ! (men de va de värt !)

Vi cyklade först till Ulriksdals slottspark och slottsträdgård.


En helt underbar handelsträdgård med många växthus, mysigt café och massor med trädgårdsinredning och jag är varje gång helt lycklig då jag får besöka detta ställe ! Missa inte det om ni har vägarna förbi !
Hungrig blir man ju också då man cyklar omkring och vi åt en god räksallad på wärdshuset i slottsparken.


En liten vän kom och åt av våra rester !
Efter att sedan hämtat barnen från skolan och bjudit dem på äkta finsk korvsoppa så var det inte mycket kvar av kvällen tillsammans med dem. Massor med lekkompisar finns i området och de cyklade, plockade blommar, frågade chans, åt glass och sparkade boll en stund där ute i den varma vårkvällen ! Jag fick i alla fall delta på ett hörn med att vara poänggivare åt en liten duktig fotbollsspelare..

100 poäng !
Nu snurrar tvättmaskinen och diskmaskinen, barnen sover sött och gubben och jag sitter med varsin dator i famnen, ingen tv har vi haft på under hela kvällen ! Imorgon väntar nya äventyr i svealand ! :)

Ha de gott alla läsare, släktingar och vänner ! 

Kram

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar