tisdag 8 maj 2012

Morsdagskort

På vårt dagis tog vi det beslutet för många år sen att inte göra presenter till morsdag och farsdag utan enbart kort och då satsar vi lite mera på dem istället.
På förskolan har man torrtovat blommor på jeanstyg och på en annan avdelning har man använt sig av solfärgningstekniken till morsdagkorten....vad vi lagat på min avdelning tänker jag inte avslöja för jag vet att det finns mammor som kikar in här på bloggen nu och då !




Riktigt tjusiga blev förskolans tortovade blommor på jeanstyg !

När man använder tekniken solfärgning så behöver man följande;

En mjölkliknande emulsion + färgpigment
Man droppar några droppar färg i ca 1 dl emulusion och sen målar man med pensel en bit bomulsstyg med färgen. Därefter placerar man platta föremål på tyget och låter det stå å över natten. Följande dag har färgen under föremålen försvunnit och fina mönster uppstår !





Fantastiskt fina kort det här också ! Oj så glada alla mammor skall bli !
Om nån är jättenyfiken på hur våra ser ut så måste man söka i bloggen vid tiden kring farsdag ifjol....förstod att många mammor var lite avundsjuka på pappornas kort i höstas ! :)

God fortsättning på veckan och sköt om er därute !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...