Google+ Followers

fredag 30 juli 2010

Skärgårdsidyll

Att pyssla och skapa och prova på nya saker är litet av ett släktdrag i vår släkt/familj. Mamma har hela tiden nya projekt på gång och är en tusenkonstnär. Hon har provat på det mesta vad gäller hantverk; korgmålning, porslinsmålning, trämålning, stickning, scrapbooking, glassmältning osv och nu senast så målar hon stenar ! Här är några stenvarelser som tog emot oss på trappan till sommarstugan :


Pappa gillar också stenar och som jag tidigare berättat i inlägget "Tack Pappa", så är även han en mångsysslare ! Han byggde för några år sen ett utekök av stenar på sommarstugan som är i flitig användning när det gäller att röka fisk men som också har en ugn och eldplats för tex. wokpanna ! Även den lilla ladan har han byggt och i den finns alltid torr ved !


Nu i veckan var vi till min syster Monica och hennes familjs sommarparadis ute på en ö i Nagu skärgård. Där har de rustat upp två gamla stugor i vilka man faktiskt varit fastboende i för länge sen. Gamla Harunmor bodde faktiskt där ända fram till sin död och då var hon 103 år gammal ! Allt där andas gammalt skärgårdsliv och det finns oändligt mycket gamla fina saker som har sin egen historia. Monica har alltid haft ett öga för inredning som jag varit avundsjuk på ! :) Hon får på nåt sätt allt att se fint ut och där ute på Harun har hon tagit till vara de gamla tingen och förvandlat dem till fina inredningsdetaljer ! Här kommer några glimtar :Ett gammalt fönster, metallhjärtan och en tryckt text !
En gammal låda fylld med stenar och ett ljus, allt placerat på en gammal kista !
Fint !


En gammal docksäng (som vår morfar har gjort),
en gammal klocka och en oljelampa ! Fint !Till höger i bild syns en glimt av en tavelram som Monica klätt övermed samma tyg som finns i rummets gardiner ! Fint !Den här ljuskronan är ett av Monicas egenhändigt gjorda verk !
Gjord av "bultband", järntråd, kristaller och vit sprayfärg !
Fantastiskt fin !


Det som vi också alla har gemensamt i släkten är att vi älskar skärgården !
Den ger oss lycka, ro och energi !
Må skärgården leva !1 kommentar: