söndag 10 april 2011

En krans av järntråd

Usch vilken dag idag ! Har inte haft lust att göra nånting, ingen ork eller inspiration infann sig och det är inte kul då man skulle ha haft en hel söndag till förfogande att pyssla och greja ! Nåja så där är det ju ibland, bara att acceptera. Tänkte i alla fall visa en grej som jag gjorde i veckan på taitokeskus.
Vi fick prova på rosétekniken med både järntråd och papperssnöre. Till rosekniken behöver man en "platta" med pinnar:


sen snurrar man bara runt enligt vissa system beroende på hurudana blommor man vill ha ! Lätt och roligt ! Plattan finns i olika storlekar och i både plast och trä. Jag gjorde blommor av järntråd till en krans.

Det blev en gul pärla i mitten, med tanke på påsken !
Fäste blommorna efter varandra på en ring av lite tjockare järntråd




Så här blev den !

Den får pryda spiskupan i påsk !


Hoppas "Off"- läget försvinner och jag är "On" imorgon igen !
Ha en bra vecka alla !

hälsar
Carina

2 kommentarer:

  1. Vilken fin krans. Blev lite nyfiken på var "plattan" finns att köpa??? Sinooperi? Och du är super duktigt på allt pyssel du gör!

    SvaraRadera
  2. Tack Eva !
    Plattan får man köpa på taitokeskus (där Gros var förut) och i förpackningen finns 2 olika storlekar. priset är 14 €. Jag rekommenderar att du köper därifrån, de finns också i plast på olika äffärer men de är inte lika bra !
    Lycka till !
    h,
    Carina

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...