Google+ Followers

söndag 22 september 2013

Mina vänner i skogen


Tack o lov att jag har en fin skog att vandra i när vi är ute på sommarstugan, annars vet jag int vad jag skulle ta mej till (med högra armen i princip obrukbar just nu) ! OCH att jag har min fyrfota vän Leia 11 år, som blir överlycklig bara jag nämner ordet SKOG ! Leia är en finsk lapphund och vallhund, vilket betyder att hennes instinkt inte är att jaga utan att hålla samman flocken. Klart att hon springer iväg efter en hare om hon ser en, men snabbt är hon tillbaka för att kolla var jag är. Ibland går hon före mej ibland efter, beror lite på om hon vill bestämma vartåt vi skall gå !


Kom nu matte !
Igår då vi vandrade i skogen sprang hon iväg efter en hare och jag stannade till och tittade på "tomteskägget" som hängde i träden !


De va alldeles tyst och magiskt i skogen och 
PLÖTSLIGT STIRRADE JAG IN I ETT PAR ÖGON  !!


 Där i granen bara ett par, tre meter ifrån mej satt världens finaste lilla pärluggla och bara glodde på mej ! Fattade nästan inte att den var riktig förrän den blinkade ! Leia kom springande från skogen och jag bad henne sitta stilla och det gjorde hon. Ugglan och jag titta på varandra en lång stund förrän jag tog upp telefonen och fotade, inte ens då flög den iväg. Oj om jag hade haft min systemkamera med mej, vilka bilder jag skulle ha fått !! Men jag valde att ta korg och sekatör istället, den enarmade kan ju inte bära på hur mycket som hellst !

I korgen plockade jag inte svamp utan enris denna gång ! De va egentligen då jag såg dessa kastruller vid liderväggen (på väg till Stormossen) 


som jag kom på att kanske man kunde lägga enris i dem istället !


Mötet med ugglan var lite besynnerligt,,,
jag har samlat på ugglor sen 80-talet och har över 100 st...
en vän berättade också för mej att man enligt indianerna
 har ett styrkedjur i skogen som ger en lugn och styrka 
och när man behöver det så ser man dem ! 
Det där vill jag så gärna tro på just nu !

Hoppas ugglan ger mej styrka


lugnet får jag i alla fall av Leia ! 

( Leia betyder faktiskt "blomman från ovan")


 
 Imorgon blir det ny röntgen av min axel...hu !
men nu lite Wallander..

Skön söndagskväll 
och 
en bra början på ny vecka !

Carina


1 kommentar:

  1. Oj vilket spännande möte i skogen! Indianderna var nog visa, hoppas ugglan ger dig styrka och att röntgen ger bra besked imorgon! Kramar, vi ses snart!

    SvaraRadera