Google+ Followers

måndag 31 december 2012

Mitt 2012 !

Året som idag tar slut har för min del bjudit på många härliga upplevelser.  För mej betyder upplevelser allt från en storstadsresa med min man till en skön stund i Knytteskogen med barnen på jobbet ! Det gäller bara att se det stora i det lilla ! Resor, familjesammankomster, naturupplevelser, galenheter med bästa jobbkolleger, härliga skogspromenader, korsord på bastuverandan och en massa pyssel har gjort det gångna året till ett riktigt minnesrikt år.
Skulle gärna visa er alla fina minnen jag har tagit med min kamera under året, men begränsar mej till en bild per månad. Kunde också göra en kavalkad av alla pyssel och hantverk jag gjort under året, men de får ni söka fram själva, de finns ju här på bloggen de flesta och mer lär det komma ! Jag visar det som på nåt sätt varit månadens bästa upplevelse för mej.

I mellandagarna ifjol (2011) köpte jag min livs första systemkamera. Jag kommer ihåg känlsan av lycka då jag en kall dag i början av januari for ut på min första fotorunda. Tänkte att t.o.m skorstenen i Vasklot är lycklig för min skull som sänder ut ett hjärta av rök ! :)

Januari 2012 - ny kamera.
I februari kommer den första känslan av vår och man blir alltid lika lycklig då solen skiner på en klarblå himmel och det droppar från taken av värmen.
Det var många fina dagar i februari 2012.

Februari 2012 - takdropp.
I mars var jag och min man på en alldeles underbar resa till Rom. Resan startade med en fantastiskt Nightwish-konsert i Helsingfors tillsammans med min syster och hennes man. Sen flög vi vidare till Rom och tillbingade 4 härliga dagar i denna historiska stad.

Mars 2012 - Jag i Rom
I april var det mycke skojigheter. Påskfirande, pyssellördag och vinylkväll med jobbgänget, "takatalvi" osv men för mej som är en naturälskare och är ute i skogen nästan varje dag så är nog ljudet av koltrasten och alla andra fåglars sång det bästa med april !

April 2012 - en kär vän i skogen !
I maj gjorde vi nåt väldigt annorlunda jag och min man. Vi levde svenssonliv en hel vecka i Bergshamra utanför Stockholm tillsammans med Sara och Elias medan deras föräldrar var på semester i New York. Det var högsommarvärme, äppelträd och körsbärsträd blommade överallt. Det var fantastiska dagar vi hade tillsammans med dem.

Maj 2012 - sköna dagar med Sara o Elias
Juni började med fin studentfest i Esbo hos min systers familj där äldsta sonen Oscar blev student. Juni avslutades med härlig midsommarfest i Rewell sund på min kusins idylliska sommarstuga. Men däremellan gjorde jag en minnesvärd utfärd tillsammans med jobbgänget ut till Mickelsörarna. Så mycket roligare kan man inte ha under två dagar än med de där "tanttorna" ! :)

Juni 2012 - solnedgång över f.d sjöbevakningsstationen
Under semestermånaden juli var det skäriliv som gällde trots att sommaren inte riktigt ville komma igång i år. Värmeböljan lyste med sin frånvaro, men mycket skoj kan man ju göra trots att vädret inte är det bästa. Det blev roadtrip till Bergö med goda vänner som tog en hel dag, marknad i Kristinestad, abborfest i Molpe och höjdpunkten Bruce Springsteen på stadion i Helsingfors. Tyvärr hade vi också sorg i släkten då min farbror gick bort i en dag juli.

Juli 2012 - en magisk kväll med Bruce på vackra stadion.

I augusti återvänder vi till jobb och vardag igen, men ändå är känslan av sommar starkt kvar med bl.a karnevalstämning i stan under Konstens natt, utfärd till Juthbacka marknad och födelsedagsfest på Domarskär. Dottern Sofia och hennes Kristian hittade också en fin lägenhet i Sunnanvik som de flyttade in i under augusti. Nåt som vi har gemensamt nästan alla i vår familj är svampplockning och i år fanns det fantastiskt mycket kantareller i skogen och vi plockade mycket under hela augusti ! Och när Sofia och jag är tillsammans i skogen har vi förstås också kameran med !

Augusti 2012 - moffas kantarellställe förevigas.
I september gjorde jag nåt jag aldrig gjort förut. Jag sålde mina hantverk på marknad tillsammans med "svägerskan" Camilla.  De va skoj, trots att jag inte sålde så mycket. Andra oförglömliga upplevelser från september var kräftskiva med jobbgänget hos bästa Anna, öppet hus på Strömsö och en rolig roadtrip till Haparanda med Sofia och Kristian.

September 2012 - marknadsgummor.

I början av oktober blev det en tur ner till Esbo för att ta del av systersonen Joakims konfirmation. Även säsonsavslutning för oss på sommarstugan med de sista svamplockningsturerna. Oktober bjöd på otroligt fin ruska i år. Naturen sprakade i alla världens färger och även regnbågen bjöd oss på färgspel nu och då. Som tur hade jag kameran med mej flera gånger under mina promenader med hunden.

Oktober 2012 - Metviken i höstskrud.
November, årets gråaste och tråkigaste månad kanske...har i alla fall nästan inga bilder från november. Bästa minnet är nog resan till Tammerfors med Botnia Barträdgårdslärare. Vi besökte hantverkarmässan, Ikea, bodde fint på hotell och hade jätteroligt ! :)

November 2012 - hantverkarmässa.
December kom och snön kom ! En riktigt fin, kall och vit jul har vi haft i detta landet ! Pysslat massor under december och bjudit på julkalender här på bloggen.
Kännt att jag behöver lite pysselpaus och det har jag också haft. Har haft sköna, lata julledighetsdagar med familjen och ser nu fram emot det nya året med nya utmaningar och spännande händelser ! En stor förändring blir det genast då sonen skaffat lägenhet och tänker flytta nu i januari. Hur blir vardagen då på tumis i ett stort hus...större pysselrum kanske !!!? ;-)

December 2012 - vårt julbord.

Tack alla ni som tittat in under året !

Det är era positiva ord som gör att

jag vill fortsätta !Önskar er alla ett riktigtoch må det bli precis som ni själva vill ha det !


Kram

 Carina
2 kommentarer:

  1. Tack för en inspirerande blogg! Jag gillar din positivitet i livet och tycker om allt pyssel du gör. Jag blir alltid på gott humör av din glada personlighet. Det var kul att jag hittade till bloggen din. Gott nytt år 2013!

    Hälsningar från Storviken

    SvaraRadera
  2. Tack för god underhållning och ett gott nytt bloggår

    önskar fyrabarnsmamma

    SvaraRadera