fredag 7 december 2012

Lucka nr 7: Bild-tomte-konst

Idag har jag varit ledig. Så skönt. Varit på stan med gubben, handlat lite nödvändigheter och lunchat på Café August tillsammans. Det är ju inte varje dag man får gå på stan och äta lunch precis så det känns riktigt lyxigt då man kan göra det. Laxspett, mos och skagenröra, mums !
Har inte haft tankarna på jobbet alls, men tänkte ändå visa vilka fina tomtar barnen ritade tills vår egen Nissetomte skulle dyka upp.

Först tryckte de vita "bollar" runt kanten på ett rött papper 


 sen ritade barnen en tomte på ett annat papper med svart krita först..


Alla fick också en röd fyrkantig kartongbit som de klippte luvor av.

Det blev väl fina tomtar och det här klarade alla barn (1,5 - 5 år) av att göra.
Det blir mycket tomtar hos oss i år, för årets jultema är just Tomtar. Så ni ska nog få se mera tomtar så småningom !

Nu ska jag ta itu med julkorten för så sent som igår kom jag på hurudana det skall bli i år ! Blir kanske lite bråttom....som vanligt då !! :)

Hej svejs och njut av fredagen !

Kram
Carina

1 kommentar:

  1. Hej!
    Tack för kommentaren i min blogg och du ska ha tack för senast! Vilken tur att du skrev en kommentar så jag hittade dig, har sökt med "ljus och lykta" på nätet efter dig! Förstår att du jobbar med barn och hur fina kort kan inte just små barn göra??? Alldeles underbara att titta på! Jag tror att våra döttrar går på samma klass...Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...