Jag skiljde foten och hatten åt då jag rensade och placerade fötterna på en torkbricka i vårt pannrum några dagar.
..och de torkade ihop till små skruttbitar ! |
Körde några varv i den och så var mjölet klart ! |
Det blev inte mycket, men det ska bli intressant
att se om det ger smak i maten.
Kan tänka mej att det skulla vara gott att
strö i lite av svampmjölet i nån
god puresoppa, köttgryta eller sås.
Svampsäsongen börjar ju vara slut nu, men ännu kan man nog hitta trattkantareller ute i skogen, har nog plockat trattkantareller i snö nåt år !
Annars får väl det här bli ett tips att lägga bakom örat till nästa säsong eller varför inte krossa de torkade svamparna ni har i skåpet från förra året ! :)
Goda svampstunder i vinter !
Carina
Hej!
SvaraRaderaNu har jag ingen fin glasburk med vacker "svampmjöl"etikett men jag brukar krossa några torkade svampar i morteln och krydda bl.a. maletköttsåsen med och det blir hur gott som helst. Behövs inte ens någon stor mängd svampmjöl för att ge smak åt anrättningen.
Hälsn. Benita som läser din blogg då och då.