Google+ Followers

måndag 8 oktober 2012

Dokumentera höstens färger

Naturen är så vacker, så vacker just nu och jag är så glad över att vi får bo här i denna del av världen som får ha fyra olika årstider. Idag var en sån dag då man verkligen fick njuta av regnbågens alla höstfärger. Tyvärr har de dagarna varit få p.g.a en väldigt regnig höst, men då njuter man ju desto mer vid uppehållsdagar !
Även barnen fascineras av förändringen i naturen och det är en tacksam tid att jobba med olika färgtekniker. Tänkte visa här en teknik som förskolebarnen hos oss provade på efter att de studerat höstfärgerna i naturen och sedan lärt sig blanda färgerna rätt.

På ett stort papper slingrar man ut lim.


 som sedan får torka över natten...


och följande dag målar man de olika fälten i olika färger.
och så blir det fina höstkonstverk !

Själv hade jag en fantastisk promenad i dag efter jobbet då naturen verkligen visade sig från sin bästa sida. Det var både regn, solsken och vindstilla. 
Även regnbågen visade sig.
Som tur hade jag kameran med mig under promenaden 
och fick några riktigt fina bilder. 

 
CARPE DIEM !

Ha en skön vecka alla !

Carina

3 kommentarer:

 1. Vackra höstbilder du visar och vilken bra och rolig idé och teknik att dokumentera höstfärgerna på! ♥

  SvaraRadera
 2. Det är inte alltid man har kameran med sig när man borde, vilken tur du hade. Barnens konstverk är vackra, spännande teknik. Nu jobbar jag med barn fån 1-3, tror inte att de kan hålla sig inom limramarna med färgerna, men kanske man skulle pröva i alla fall. ;)
  Ha en skön tisdag!
  Nanne

  SvaraRadera
 3. Oj vilken fin regnbåge

  SvaraRadera