söndag 31 oktober 2010

Skapa nytt av gammalt

Denna helg har verkligen gått i handarbetets tecken ! På lördag var jag på kursen "Återbruka och skapa nytt" och idag fortsatte jag återbruka här hemma ! Resultatet blev två kuddar och en väska ! Den första kudden gjorde jag av brunt bottentyg, en loppisfyndad gammal duk, restbitar av filt, gamla knappar och virkade blommor :



Sydde fast allt för hand så det tog sina timmar innan kudden blev klar !



KLAR !

....och så hade jag en tröja som skulle förvandlas till en kudde......



Den hade jag först tvättat i maskin på 40 grader så att den skulle bli lite ihoptovad ! Sen var det bara att klippa bort ärmarna, sy ihop och sy fast lite virkade blommor !




..och till sist gjorde jag en väska av en gardinskappa ! Handtaget fanns på en gammal virkad plastväska (säkert från 70-talet) som jag hittade bland mina gömmor ! Gjorde en liten etikett också i sidan av väskan !


Många fina saker gjordes på kursen och alla var jätteduktiga att sy och hitta på hur man återanvänder det man har i skåpen ! Efter det här blir det förstås ännu svårare att göra sig av med nåt.....Vill till sist visa den fina väskan som min bordsgranne på kursen gjorde !



Så damma av symaskinen och börja rota i skåpen nu, gott folk !
Ha en bra vecka !

3 kommentarer:

  1. Oj! Det där såg ju jätteroligt ut! Så fina saker det blev!

    Mona

    SvaraRadera
  2. wow, vilka fina saker du har fixat :)

    SvaraRadera
  3. Jättefina saker igen! Verkar ha varit en rolig o inspirerande kurs. Mera sånt!

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...