Google+ Followers

söndag 10 oktober 2010

Så mycket trattisar...

Ett skönt veckoslut är över. Vi kom oss äntligen ut till sommarstugan efter flera veckors paus och det var otrolig skönt att njuta av havsluften igen. Men det bästa av allt var att dom var där...i massor och väntade på oss...kunde inte i min vildaste fantasi tro hur många de var...och att de fanns kvar.... TRATTISARNA alltså ! Så fina, så fina....och vi plockade och plockade och plockade
....4 korgar fulla !Svärmor fick en del men resten har jag rensat och rensat och rensat och ångat vattnet ur och fryst ner i påsar. Jag önskar faktiskt att jag hade en svamptork...men så kom jag på att man kan säkert torka trattisarna i ett varmt rum bara de har luft från alla håll...så då gjorde jag så här:Placerade ut resten av svamparna på vårt vädringsfönster med galler och satt det ovanpå en klädtorkställning inne i Simons gamla rum med värmen uppvriden på det högsta. Hoppas det lyckas !? Torkad svamp är mycket bättre än fryst för i den torkade svampen finns all god smak kvar. Mycket smak försvinner med vätskan då du ångar bort den i stekpannan. Så torka trattisarna ni som ännu ska ut i svampskogen !

Vi har förutom plockat svamp också städat bort det mesta av sommaren denna helg. Alla trädgårdsmöbler är inomhus, vissa klematisar nergrävda i komposten, krukorna tvättade och Snigge och Birdy sitter på hyllan i lidret ! Inte så glada, men de har inget val ! Där får de sitta och glo tills nästa vår ! Lite gladare skulle de nog se ut om de visste att de lovat snö nästa vecka..för då är det nog skönt att ha tak över huvudet !


Njut av hösten gott folk, snart är den förbi !


1 kommentar:

  1. OJ va mycke svamp!
    Kanske vi tar brunchen hos dej i stället..he he!

    Lena

    SvaraRadera