Google+ Followers

söndag 31 oktober 2010

Skapa nytt av gammalt

Denna helg har verkligen gått i handarbetets tecken ! På lördag var jag på kursen "Återbruka och skapa nytt" och idag fortsatte jag återbruka här hemma ! Resultatet blev två kuddar och en väska ! Den första kudden gjorde jag av brunt bottentyg, en loppisfyndad gammal duk, restbitar av filt, gamla knappar och virkade blommor :Sydde fast allt för hand så det tog sina timmar innan kudden blev klar !KLAR !

....och så hade jag en tröja som skulle förvandlas till en kudde......Den hade jag först tvättat i maskin på 40 grader så att den skulle bli lite ihoptovad ! Sen var det bara att klippa bort ärmarna, sy ihop och sy fast lite virkade blommor !
..och till sist gjorde jag en väska av en gardinskappa ! Handtaget fanns på en gammal virkad plastväska (säkert från 70-talet) som jag hittade bland mina gömmor ! Gjorde en liten etikett också i sidan av väskan !


Många fina saker gjordes på kursen och alla var jätteduktiga att sy och hitta på hur man återanvänder det man har i skåpen ! Efter det här blir det förstås ännu svårare att göra sig av med nåt.....Vill till sist visa den fina väskan som min bordsgranne på kursen gjorde !Så damma av symaskinen och börja rota i skåpen nu, gott folk !
Ha en bra vecka !

3 kommentarer:

 1. Oj! Det där såg ju jätteroligt ut! Så fina saker det blev!

  Mona

  SvaraRadera
 2. wow, vilka fina saker du har fixat :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina saker igen! Verkar ha varit en rolig o inspirerande kurs. Mera sånt!

  SvaraRadera