söndag 29 augusti 2010

Ett trevligt villaavslut !

En riktigt händelserik och rolig helg har vi bakom oss ! Vi startade helgen med att på fredag köra till Jakobstad för att ta del av när vår soldat skulle svära faneden i Pedersöre kyrka. Det var en högtidlig tillställning och roligt att se så många unga stiliga soldater på en gång !



Fast stiligast av alla var förstås vår egen jägare Troberg !



Detta veckoslut firades ju också villaavslutning och vi styrde båten ut i skärgården ännu sent på fredagkväll ! Lite halvfärdigt pyssel hann jag färdigställa på lördagen innan det var dags för kräftor och raketer ! Det handlar faktiskt bara om en hylla som jag målat av en gammal bräda från en gammal båt !



Lite sandpapper, vit färg och hyllstöd så blev den riktigt fin och platsen för hylla är vår gamla utetupp som verkligen skulle behöva en ansiktslyftning ! Nåja detta är väl en bra början !



Den "tjusiga" muggen med lingonris i tycker jag passar bäst på tuppen ! :))



Lyktorna har barnen gjort på dagis av barnmatsburkar och glasfärg för typ 15 år sen och vi tänder dem alltid varje år på villaavslutningen! Nu får de pryda hyllan på tuppen och kanske tändas lite oftare än en gång per år !



En tradition som vi inte bryter i vår familj är att det skall ätas kräftor på villaavslutningen och utomhus, oberoende väder ! Så även i år och vädret var dessutom rätt så hyfsat så kvällen blev riktigt mysig med kräftor, lyktor och raketer !



Jag känner ingen som kan äta lika mycket kräftor som Sofia !



Och jag känner ingen som tycker så mycket om att gå i skogen och plocka svamp som Sofia ! Fast det har vi gemensamt hela familjen ! Idag var vi flera timmar i skogen och hittade finfina svampar....



..och även farligt vackra svampar !





Med denna vackra solnedgång önskar jag alla en


trevlig arbetsvecka, en lyckosam skolstart och en bra början på september !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...