Google+ Followers

onsdag 11 augusti 2010

Äppel, päppel.....

Äntligen en regnfri dag och en perfekt kväll för lite trädgårdsarbete ! Att klippa gräset stod överst på listan ! Sagt och gjort bara att dra igång klipparen ! Men genast stötte jag på det första hindret, gräset var nämligen fullt med små grodor som i panik försökte hoppa i säkerhet !


Åh jag tycker det är så hemskt att klippa gräs då man ibland ser hur en liten sötis hamnar under gräsklipparen......Leia funderade nog vad jag höll på med då jag kröp på alla fyra och försökte övertala en groda att sitta stilla så jag sku få ta ett foto ! Hon kom och hjälpte mej med övertalningen !


Nästa hinder var äppel ! Så var det dags då igen att rensa bort små äppel, ruttna äppel och angripna äppel från gräsmattan för att det inte ska bli äppelmos då man klipper gräset ! Bara att gå ner på alla fyra igen då och plocka äppel under fyra äppelträd !
Somliga små äppel var riktigt fina men ändå inte ätdugliga. Synd att kasta bort alla, så jag gjorde en liten äppelkrans av en del äpplen !Äppelramsa

"Jag har ett litet äpple
som jag fått av mor
Där inne finns ett kärnhus
där tio kärnbarn bor

I vart och ett av rummen
två kärnbarn sova får
De ligger där och drömmer
om sol och ljus och vår"

2 kommentarer:

  1. Brukar titta in på bloggar "som lämnat kommentar" hos nån annan.(hur hittar nya intressanta bloggar annars...?:o)) Det var så jag kom in på din. Vill bara säga att du har en jätte trevlig blogg! Kommer att titta in i fortsättningen oxå.

    SvaraRadera
  2. Tack Tina ! Det var roligt att du hittade min blogg och att du tyckte om den ! :)

    SvaraRadera