söndag 4 september 2016

Magisk sand i återbrukat bord

Nu tar jag upp tråden från föregående inlägg när det gäller inlärningsmiljöer och ger er ett superbra tips på hur man kan återbruka ett gammalt dagisbord (eller annat bord såklart) till ett fantastiskt fint lekalternativ.
Vårt daghem har verkat i över 100 år och ni kan tänka er att det finns möbler i förvar som absolut ingen vill ha trots de blivit utannonserade till andra daghem många gånger. Jag gråter blod över allt som bara är och ingen vill ha, så jag fick en idé !
Vi har skaffat oss den magiska formbara sanden som är fantastisk att jobba med inomhus. Tidigare har barnen lekt med den individuellt i gamla knäckebrödslådor (det funkar också helt bra) men nu ville vi att fler barn skulle ha möjlighet att leka med den tillsammans (samarbetsträning)  och för att skapa en intressepunkt till !
För att få hål i ett bord behövs ju en speciell såg och en speciell talang..båda har min pappa ! Han är helt fantastiskt snäll och fixar allt man vill ha gjort på ett kick och säger dessutom att han tycker det är roligt ! Han fattar nog inte hur tacksamma vi är för det han gjort för oss och barnen ! Tack pappa Håkan !


 Så här såg bordet ut efter att pappa sågat hål i det och målat kanterna..


Måttena för hålet var tagna av en låg plastlåda (en sån där med hjul ni vet) med bra kant så den hålls på plats !


 Den här sanden har vi beställt från Tevella


och jag kan helt lugnt påstå att sandbordet är i användning HELA dagen !

Oberoende om ni har sandlåda inne eller inte, så tycker jag ni skall satsa på att köpa denna sand, den är helt magisk och barnen älskar den !  OCH då har du skapat en miljö som tilltalar barnet, är inspirerande och passar för alla åldrar.

ELLER istället för sand kan man ju fråga barnen vad de vill fylla lådan med !..det kan ju va allt från vatten till grävmaskiner till pokemons och starwar osv huvudsaken barnen får vara delaktiga i det som gäller deras lekmiljö !!
Som tur har pappa sågat sönder ett till bord..så vi har alla möjligheter bolla med fantasi och ideér !

I övrigt har vi här hemma satt in 22 nyrenovrade och tvättade fönster denna helg och sparat tusentals euron ! Har också hunnit men gårdsloppis, fiskmarknad, varit hundmommo, trädgårdsmästare, shoppat på HM home och nu bara soffhäng och söndagsmys ! 


Ha de gott alla !

Carina

Lilla snigel akta dej, akta dej...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar