Gör ett höstträd med tusch och tops !

Ingen har väl undgått att naturen just nu bjuder på det finaste färgspel. Lönnarna i vår vackra höststad Vasa brinner av nyanser i röd-gul-orange och de kantar de flesta vägar runt om i stan. Det är så vackert och man blir ju bara så inspirerad att varje år på nåt sätt förverkliga det här tillsammans med barnen också.
I år blev det höstträd i enkel teknik. Allt som behövs är tusch, tops och färg !

Det här klarade alla våra 3-5 åringar av galant och inget träd blev det andra likt ! Enkel och rolig bildkonst med barn i den här åldern. Viktigt tycker jag är att använda BRA tusch, inte för tjocka. Vi använder här "Textmark". Topsen ska också bytas ut ofta, den blir fort blöt och "sladdrig" !Limma gärna upp bilden på ett svart papper för fin effekt !

Härligt också förstås att ha en lönn på dagisgården 
som inspirerar och bjuder på de finaste höstfärgerna !


Var själv idag ut i skogen med Bella och det var så himla skönt. Bella fick springa löst och hon njöt lika mycket som jag. Hittade blåbär, lingon, odon och kråkbär som jag plockade i mej medan vi gick. På ett ställe stannade vi för att leka och kasta pinnar och sen bara satt vi där i mossan och njöt av naturen.


Då vi for till skogen var jag trött
då vi kom hem var jag pigg !
Skogen är bäst !

Ha de gott 
och
njut av hösten ! 

Kram 
Carina


Kommentarer

  1. Fin idé det där! Mina barnbarn gillar att använda fammos färger! Vi brukar också måla träd, men använder får det mesta fingertopparna ... :)
    Huvudsaken de blir färggranna!
    Skönt i naturen nu ... förutom i dag med regnskurar på programmet :)
    Ha de gott!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Familjen Hedgehog flyttar in - att vika en igelkott av en bok !

Påskpyssel i förskolan

Vinterpyssel med barn