fredag 18 december 2015

18 December: Adventskalender på dagis

16 dagar ledigt framför !! Underbar känsla ! Idag "öppnade" vi de sista luckorna i kalendern på dagis ! Sedan några år tillbaka har alla grupper frångått de traditionella kalendrarna och gjort adventstiden mera händelserik ! Alla har nån slags form av händelsekalender, istället för att barnen skall få en "russinask" i tur och ordning ! Hos oss på Tussilago har tomten Gunnar skickat post med en rolig rörelselek för att aktivera oss och den lilla spralliga tomten Nisse som bott hos oss i sin kappsäck nu hela december.

Post från Gunnar !  

Igår tex. ville han att vi skulle balansera ärtpåsar på olika kroppsdelar !

Nisse kan balansera ärtpås på huvudet !
Förutom Gunnars brev har vi också haft en bildkalender där "Dagens berättare" fått ta en bild ur vår återvinningskalender och placera den på en vinter-julbild som vi har på väggen.

Kalender av tygprover ! Busenkelt !

Laminrade bilder som fästs på bakgrunden.
På de andra avdelningarna har man haft liknande kalendrar. På en avdelning har man haft en saga vars handling gått ett steg frammåt varje dag och en ny figur dykt upp i deras julmiljö som tangerat nåt i sagan.

Underbart jullandskap fixat av inklädda kartonglådor, vitt tyg, mossa, figurer, djur, garnbollar, lampor mm
Det har varit en rolig adventstid och alla barn och vuxna har sett fram emot stunderna med Nisse, Gunnars brev och aktiviteterna ! Nu har Nisse tagit flyget till Korvatunturi och vi andra har loggat ut för ett skönt jullov ! Detta var det absolut sista dagisrelaterade inlägget i år ! Skönt jullov alla kolleger där ute !

Imorgon blir det osigt i huset, för då skall köttbullar och rotmos fixas, 
ett måste på julbordet ! 

Skön väntan på julen alla !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar