tisdag 15 december 2015

15 December: Tomtemonster

Man stiger upp och så är det kväll igen ! Sån känsla har jag just nu. Kom hem ganska sent idag med bilen full av matkassar och annat som var slut i förråden. Känslan då man stiger in genom dörren och det doftar nåt slags rengöringsmedel är ganska förväntansfull och känslan då man ser att hela kylskåpets innehåll är placerat på köksbordet och gubben är i full fart med att skura upp hela skåpet grundligt är obeskrivlig ! Sonen övervakade det hela och förundrades över hur mycket varor med bästföredatum som kunde slängas ! Men nu finns det inte en endaste onödig burk i hela skåpet ! Brukar inte städa skrubbar och skåp till julen, men att ha ett rent och rymligt kylskåp känns underbart !
På tal om kylskåp...idag på dagis hade Nisse fått oväntat besök !! När vi öppnade kappsäcken var den full av tomtemonster som hade kalasat på pepparkakor och stökat till det ordentligt !

Vår händige jobbarkompis Mikaela 
hade pysslat ihop 21 tomtemonster av cernitlera. Tomtemonstren kunde naturligtvis inte visa sig hos jultomten i Korvatunturi, men barnen lovade med förtjusning att "adoptera" var sitt monster och låta dem flytta hem till sig. Och eftersom de hade magnet på ryggen så kan monstren vakta kylskåpet så att inte mammorna och papporna äter upp alla godsaker !!


Tack Mikaela för att vi fick ännu en upplevelse att hänga på hjärnkroken !

..hm på tal om monster, nu ska jag se färdigt på Star Wars filmen "Return of the Jedi" från 1983. Imorgon har den nya Star Wars filmen premiär och då får vi veta vad som hände sen !

May the force be with you !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar