måndag 30 juli 2012

Lökspik

Igår styrde vi kosan mot landbacken, mest pga att vi ska på konsert till Helsingfors på tisdag, vi ska se Bruce Springsteen ! Efter att ha varit på sommarstugan två veckor var det riktigt skönt att komma hem. Vädret var varmt och vi bestämde oss för att grilla nåt gott ! Det blev lite kött, grönsaksspett, grekisk sallad och kantarellsås ! Mmm...
Vet du vad en lökspik är, fråga gubben då han var i full gång med grillningen ?! Nå näää !!

Lökspik
Ha ha jo om man sätter lökarna på en spik tvärs över gallret så rinner inte köttsaften ur..fiffigt värre !! :) Alltså då lökarna är nya och små, sen kan man ju lägga dem och stå med undresidan mot gallret. Vi brukar grilla lökarna läänge, tills "fruktköttet" är riktigt mjukt och kokt ! Gott !


Det blev ännu en mumsig måltid med grillat och goda tillbehör, men det är väl bara att passa på så länge sommaren visar sig från sin bästa sida !
Oj så tidigt jag var uppe idag ! Kanske jag sympatiserar lite med alla som börjat jobba...men en vecka till ska jag njuta av ledigheten !

Ha de gott !

Carina




1 kommentar:

  1. Smart Gubbe! Mums vilken middag!
    Njut av Sringstenen och Hesa! :)
    Kram!

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...