Google+ Followers

söndag 15 juli 2012

Marknadsfeelis när den är som bäst !

Tre glada damer hoppade i bilen och styrde söderut mot Kristinestad och den välbesökta sommarmarknaden ! Vilken härlig stad ! En stad som är över 350 år gammal och nästan enbart består av låga trähus och smala gator, en stad som aldrig drabbats av brand ! Jag förstår att många söker sig till marknaden också p.g.a av den mysiga miljön ! Marknaden i sig bestod av det "vanliga krafset" men också av härligheter som Åländskt svartbröd och Engelsk fudge i lösvikt ! Förutom det så blev det köpt en ny vedkorg till sommarstugan och snören som behövs till allt !
Men det som roade oss mest var de många loppisborden på sidogatorna och in på gårdar ! Där gjorde vi många små härliga fynd !

Nostalgi över väskor

Livlig förhandling pågår !

Jag och Nina i skrothimlen !
Efter att ha vandrat runt på marknaden och loppisarna så ville vi söka upp det som sägs vara Finlands smalaste gata, Kattpiskargränd, och visst hittade vi den !

Kattpiskargränd
Ett underbart pionhav inne på en gård
..förstår att denna mysiga stad ibland kallas för Bottenhavets pärla och precis som Nina sa; Här kunde man nog ha sin adress !
Ännu ett besök i närmiljön att hänga på hjärnkroken !
Tack för en mycket trevlig dag mamma och Nina !

...och här är mina skrotiga fynd :


Får se då vad jag ska hitta på med dem.......börjar ha en bra samling med skrot som bara ligger och väntar på att bli nånting...och idag e de ju loppis på Vasatorg också.....kanske man skulle göra en liten cykeltur ditåt...

Hejsvejs !

Carina


1 kommentar:

  1. Hej! Snubblade över din blogg när jag googlade på Mickelsörarna, roligt att hitta dig!
    Nu är verkligen tider för marknader, här i jakobstad har ju "Jakobs dagarna" börjat, så här finns ett gammaldagstorg på lördag.
    Ha det gott i värmen!
    Nanne

    SvaraRadera