Google+ Followers

tisdag 17 juli 2012

Albådan

Abborrfesten på Albådan den 16 juli är en av sommarens höjdpunkter. Då fyller nämligen min pappa år och då bjuds det på rökt abborre, nypotatis, gräddfilssås, kaffe och tårta ! En stor del av släkten samlas och då vi hungriga som vargar sätter oss till bordet är det djungelns lag som gäller !! "Krafs åt dej så har du !!" Detta år var det dessutom invigning av ny, fin terass+bord !

Lilla gubben hälsar välkommen !

Albådan är min barndoms ö med många fina sommarminnen ! Kommer ihåg när svanarna började komma till våra trakter så fanns det en svanhane som vi döpte till Hugo och han var nästan tam och kom upp på stranden och åt ur mammas hand, typ ! Svanarna som är där idag är säkert Hugos ättlingar för de är inte heller skygga.

 Några andra fåglar som huserar på holmen om nätterna är Grågässen och de är mindre trevliga för deras "skit" låg överallt i gräset....mamma har försökt skrämma bort dem med olika medel, bl.a med den här fina saken:

Fin idé !
men gissar att gässen tycker som jag; 
den är ju bara så fin att se på, inte alls skrämmande !

Så var det matdags
Full koncentration på den goda fisken !
Efteråt var det inte mycket kvar
Smultronkaka,  MUMS !
Oj vad mycket gott vi fick och jag var mätt ända till i dag morse.....
Tack, tack, tack !

Måste bara avsluta med den här bilden som Felix 3 år knäppte med min kamera. Han ville fotografera svanpappan. Tycker den symboliserar hur snabbt tiden rusar iväg, speciellt då man har semester...de e liksom nerförsbacke hela tiden !!


Fånga dagen och njut av det lilla

Carina

1 kommentar:

  1. Mysig familjefest! Snålvattnet rinner av att titta på fotona :)
    Sköna sommardagar till dig!

    SvaraRadera