söndag 1 april 2012

Vant-kaniner till påsk

Med barnen på dagis håller vi på gör små påskkaniner av fingervantar. Vi bad barnen ta med sig fingervantar som kanske är söndriga eller inte har nåt par och sådana vantar finns det gott om i hemmen och nu har vi vantar så det räcker till en hel kaninfarm ! :)
Så här gjorde vi:

Man viker in tummen och de två mittersta (eller de två yttersta) fingrarna.

Sedan syr man fast hålen

och fyller med vadd och limmar fast ögon och nos.
Det här tyckte barnen var jätteroligt att göra och alla kaniner/harar blev olika och personliga. Vi lade en bit av en wc-pappersrulle i mudden, så kan kaninerna stå stadigt. Vi använde limpistol till ögon och nos och det tyckte barnen var häftigt att pröva på, man får bara komma ihåg att vara försiktig för limmet är hett !

Kommer ni förresten ihåg min kanin som jag gjorde av pappersmassa på Taitokursen ? Den har nog varit klar en tid och har flyttat hem till mej och står nu i trappan tillsammans med en vän !


Ha en skön 1 April och palmsöndag och akta er för lurendrejare ! 
Jag lyckades redan bli lurad en gång och klockan är bara 9.30 ännu..

...och kom ihåg att plocka in påskriset idag också !

Hejsvejs !

Carina

2 kommentarer:

  1. Vilka händiga barn. Gulloga kaniner o alla helt olika... Hälsar en suuk sussu

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Jag ska göra dem i morgon med min klass 1-2. Vi hade flera gamla upphittade udda vantar i "kvarglömda kläder"-lådan, så det blir nog många påskharar :-)

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...