Google+ Followers

fredag 6 april 2012

Långfredag och krossat porslin

Vilken konstig början på påskhelgen ! Snön har vräkt ner hela natten och i morse var det 10 cm nysnö och alldeles vitt överallt !!Det var otroligt vackert, men man visste inte om man skulle skratta eller gråta...men efter att promenerat vår (min och hundens) vanliga runda runt Metviken gick det inte att låta bli att förundras och njuta av den vita snön mot den blåa himlen, fågelsången och Leias förtjusning. Otroligt vackert, men inte påsk-aktigt precis !
När jag var liten skulle man vara väldigt stilla på långfredagen, man fick inte leka med kompisar eller göra tunga sysslor. Kanske man t.o.m hade finkläderna på sig..
Så idag då jag städat, hängt tvätt ute och krossat porslin så hade jag hela tiden det dåliga samvetet som sa till mej; stilla, stilla ! Men oj så skönt att få städat, tvättat och lite påskpyntat. Har också hunnit sitta stilla och njuta länge i solen !
Ja och så har jag faktiskt krossat porslin också aj aj aj ......så här:

Gamla muggar som jag först tänkte slänga...

..men istället krossade jag dem !

Planterade vårnarcisser och täckte jorden med tunn väv..

och strödde porslinskrosset över väven.

Riktigt "kiva" blev det ! Snyggare än jord i alla fall !  
GLAD PÅSK !
Jag krossade porslinet in i en tygpåse (den fick förstås många hål av de vassa porslinsbitarna) med en liten slägga och mot en stenplatta. Sen kan man hälla porslinsbitarna i ett durkslag eller nåt liknande med hål i och skaka om, då får man bort allt porslinsdamm och småbitar.

Mera påskpyssel imorgon ! 

En riktigt Lugn, Skön och Glad 
fortsättning på Påsken önskar jag er ! 

Vi ses på Blåkulla imorgon, om jag får igång kvastskrälle !

;)


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Sörj ej ! Den, åtminstone delar av den, har fin utsikt från köksfönstet och får känna blomdoft !

      Radera