Google+ Followers

lördag 19 mars 2011

Rymdvarelse på besök

Det händer konstiga saker på Maskrosen ! Vi har ett egendomligt besök..av en utomjording ! Den kom en dag förra veckan...i en konstig rymdraket och med en konstig robotliknande vän och med ett underligt meddelande.....

....som vi inte förstod, det såg ut ungefär så här:

Lsdkjflskjfsdfks
skdjslkjdlsakjdl
smdnsakjdlaksjd
ksdjlskjdlksjdl,l
s,ndsandlsklskd
weetoirtvslklcsl

och vi fattade naturligtvis ingenting ! Många barn försökte läsa och även en förälder som har engelska som modersmål, men det var varken svenska, finska eller engelska !  På nåt sätt förmedlade utomjordingen att man kan sätta in texten i hans robotvän...och hör och häpnad så kunde robotvännen på nåt underligt vis översätta de konstiga krumelurerna till förståeliga bokstäver som vår duktiga Tillie 5 år läste för oss.

Den heter L-R 1 och kommer från planeten Pastell, där bor den på sitt hotell, men planeten är alldeles bar och inga gäster har.....kan ni hjälpa mej, sa L-R 1 !
(Ni kan tänka er vilken entusiasm det uppstod hos barnen ! Vissa bara skakade av iver....) Så nu i veckan har vi tillverkat gäster till hotellet på planeten Pastell !

Små träbitar blev stommen till varelserna    


Bitarna målas och limmas ihop

Knappar, piprensare, färgbollar, garn, plastögon i olika färger fanns också till hands 
Här är några hotellgäster som också fått namn.

Helt otroligt vilka fantastiska saker barnen kan tillverka när fantasin får flöda ! Hur tror du att din rymd-hotell-gäst ser ut, för vi vet ju inte hur man ser ut ... ingen blev den andra lik...förutom färgerna.. för de hade vi redan på förhand bestämt att skulle vara lila och rosa ! L-R ! Det är en del av vårt färgtema !
Följande steg är att alla gäster skall få egenskaper och att göra hotellrum till dem !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar