Google+ Followers

tisdag 22 februari 2011

Scrappa med barn, del 1


Nu just har vi ett kreativt kaos på ett (ibland på alla) av borden på jobbet ! Dessa kalla dagar då man inte har kunnat vara ute på förmiddagarna så har vi passat på att "jobba med pärmarna" och limmat in en massa foton. Vi sätter oss alltid ner med ett barn åt gången då vi limmar in foton och gör sidor till pärmarna. Det är ofta barnen (åtminstone de äldre 3-5 åringar) som själva utformar sidorna och det är alltid barnen som gör texten till fotona. Vi har en massa material som inspirerar barnen till att smycka ut sina sidor så de blir speciella.
Här ser ni vårt kreativa kaos och en del av materialet; stansar, skärare (ett måste), stämplar, stickers, mönstersaxar och olika papper.
Här har vi också en massa utklippta bokstäver som används till rubriker odyl.
Här ska det bli rubriken KNYTTE med de utklippta bokstäverna.
De äldre barnen skriver sina rubriker själva.

Ibland använder vi också klisterbokstäver.

Vi har både papper från tapetböcker och syrefritt scrapbookingpapper.
Barnen målar ju oändligt med vattenfärgsteckningar och de är utmärkta att använda som bakgrund till foton.Här är födelsedagssiffror på en gammal färgkarta. Märk också de fina fotomattorna klippta med mönstersaxen.
Vi återanvänder mycket material som vi fått till dagis från bl.a olika firmor. Det bla. tapetböcker, färglappar, knappar osv.
..och här har sidan smyckats med en bit tapet.

Nu fick jag nå konstiga problem med den här bloggen.......för göra en fortsättning på detta inlägg en annan dag ! Ha de gott i vinterstugorna !


1 kommentar:

  1. Drömmer om att komma igång med scrapping, men det är så mycket annat som "pockar" på min uppmärksamhet... Typ stickning och virkning.
    Och husrenovering och snöskottning... ;o))

    Tror att vi alla haft nåt problem med Blogger, har hört på andra håll att den krånglar.. Även hos mej.

    SvaraRadera