Google+ Followers

tisdag 1 februari 2011

1 FebruariDet händer i mycket runt knutarna nu ! Dagens heta nyheter i vår stad har
varit att stadsdirektören avgår och att föräldrarna på Gustavsborgs daghem ifrågasätter att endast fettfri mjölk och margarin serveras åt barnen på dagis i Vasa. Deltog ikväll i en tillställning ordnad av vår föräldrakommitté där man bl.a hade inbjudit kändiskocken Paul Svensson som expert när det gäller bra mat för barn. Många intressanta diskussioner uppstod och jag tycker det är bra med engagerade föräldrar som verkligen bryr sig om vad barnen får i sig ! Det tyder på att vi kanske igen värdesätter närodlat, ekologiskt, mat gjord av bra råvaror och framför allt mat som smakar gott !
Här är Paul Svensson och Jocke som var konferansiär !
 Men så har det ju också varit den 1 februari ! Idag har det varit riktigt vår i luften. Soligt, vindstilla och fågelkvitter i buskar och träd ! Var ut i skidspåret med en grupp barn idag och det var underbart. När jag väl kom hem hade solen gått i moln, men gick på en skön långpromenad med Leia ! Såg faktiskt vinterns första vårtecken ! 
Sov du lilla vide.....
Men men än så är det långt till vår innan rönn i blomma står
......än så länge får vi nog bara njuta av vinterblommor och de som blommar inomhus !


Den här fina Amaryllisen fick jag på julafton av en riktigt god granne och den har säkert haft 10 - 12 blommor ! Nu är det de två sista som blommar !

Ser verkligen också fram emot morgondagen för då skall jag börja på en hantverkskurs på finska ! Den är 50 timmar och pågår under hela våren. En utmaning för mej eftersom min finska inte är den bästa. Tovning står på programmet imorgon ! Hoppas jag kan tova på finska ! :)
Ha de bra !

1 kommentar:

  1. *ler*

    Tänk vad bra, du kommer att bättra på din finska och lära dej tova.....

    SvaraRadera