Google+ Followers

fredag 4 februari 2011

En bra vecka

Fredagkväll och jag sitter ensam och njuter av sprakandet från kakelugnen, nyheter på tv (jo, jag gillar att se på nyheter, men inte min man), fyllda paprikor i ugnen, ett glas vin och så bara den underbara känslan av att det är F.R.E.D.A.G !
Två helt olika, med dock så intressanta kvällar har dominerat mina tankar denna vecka. Den första var Paul Svenssons besök på vårt daghem och föräldrarnas fantastiska engagemang kring maten som serveras på våra daghem och den andra var den finska hantverkarkursen jag deltog i onsdagkväll på taitokeskus !
Kvällens tema var tovning och då närmare bestämt torrtovning. Jag gjorde två påskhönor och en blomma. (Den senare blev katastrof-ful !) Här kommer lite bilder:


Vi fick ett mönster och tjockt filttyg att jobba med.

Vi torrtovade med tovningsnål mönster på tyget.

Sedan skulle det sys vissa sömmar på maskin......

...och så här blev det ! Det är alltså bollarna på hönorna som jag tovat !

Här ser ni också den katastrofala blomman, men kul var det att torrtova !


Det här var bara början på kursen, den består av många kvällar och några lördagar (sammanlagt 50 h) och nästa gång är en hel lördag och då ska vi våttova ! Ser fram emot det ! Nu sak jag fortsätta njuta av lugnet, myset och mina fyllda paprikor !
Ha ett bra veckoslut !


1 kommentar:

  1. hönorna är jättesöta och att tova är roligt, speciellt torrtovning! Paul skulle jag gärna ha lyssnat på, det var säkert en intressant kväll!

    SvaraRadera