Google+ Followers

tisdag 8 februari 2011

En sinnesupplevelse

Idag besökte jag och en del av mina kollegor Sensoteket i Vasa. Efter det besöket tror jag vi alla önskar oss ett vitt rum och ett bollhav !
Före vi bekantade oss med de två olika "sinnesrummen" fick vi varma mjuka sköna tossor på fötterna och lite information om Sensoteket. En korg med ärter i gick runt som man fick sätta fötterna i ! Skönt !
Först gick vi in i Colorado-rummet. Där fanns många olika färger och många saker som väcker nyfikenhet. Ett alldeles underbart bollhav, ett svart rum med ultravioletta lampor som gav otrolig effekt åt allt man såg och rörde i och en skön, stor, röd soffa att mysa i.

Bollhavet

med vita bollar som mjukt ändrade färg.
Efter Colorado-rummet fick vi bekanta oss med Vita rummet. Det rummet var inrett helt i vitt med en massa sinnesintryck med både ljud av vatten, skön musik och vackra ljuseffekter. Vi blev nerbäddade i en stor vattensäng med ett täcke innehållande små bollar !


 
Det var en mycket behaglig upplevelse och jag kan varmt rekommendera ett besök dit.

Vill ni veta mera så gå in på:www.sensoteket.fi

God fortsättning på veckan önskar jag med följande visdomsord:

"Om det är förnuftet som formar människan, 
så är det känslan som leder henne."
Rousseau

1 kommentar:

  1. Åååh, sånadär vita rum är helt underbara! Man blir alldeles lugn och harmonisk efter några minuter där :) besökte ett sånt i Sunnanvik vid handikapphemmet (som ja int minns va heter) när ja jobba på Pikkutupa i somras... sköööönt.

    SvaraRadera