Google+ Followers

lördag 6 november 2010

Alla helgons dag

Alla Helgons Dag, en dag då man tänder ljus och tänker på de som inte finns hos oss längre. Den amerikanska traditionen med pumpor och monster har också blivit en del av vårt allhelgonafirande. Jag gillar lite av båda men tycker ändå att det är viktigt att föra våra egna traditioner vidare genom att gå till gravgården, tända ljus och göra graven fin inför vintern.
På dagis njöt vi i alla fall av det oranga skenet från pumpan som jag odlat och som förvandlades till en Halloweenpumpa i slutet av veckan....(barnens egna pumpor får ni läsa om snart...)


Jag har två gravar att sköta om och i år ville jag sätta nåt enkelt men "heimlaga" på gravarna. Knipsade lite grankvistar och cypress från gården och lindade in ett betonghjärta i metalltråd och band ihop några kottar....det blev "reidbart" som mommo Aili alltid sa !


...och stämningfullt var det på gravgården med alla ljusen och vackra gravarna..........sänder en varm tanke till mommo Ellen, moffa Elis, fammo Ellen faffa Axel , mommo Aili, moffa Isak och vår kära faffa Folke och alla andra som ikväll syns på som stjärnor på himlen ! Alla fattas mej !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar