Google+ Followers

söndag 16 maj 2010

Värmebölja och fyra lediga dagar !

Vilka fantastiska dagar ! Tur att man inte hade bokat resa till södern nu, för Finland har haft det varmaste vädret i hela Europa dessa dagar ! Hela +29 grader på vissa ställen !
Naturen har exploderat, gräset växer så det knakar, tulpanerna gick från knopp till blomma på några timmar och alla träd grönskade på en dag ! Helt sjukt !
Vi kunde ju bara inte låta bli att fara ut och cruisa lite med lilla sommarbilen ! Och visst låg det folk och solade på alla stränder och i alla parker, köerna var långa till glasskioskerna och alla gick omkring med ett stort smile ! :)


Skönt att ha ledigt fyra dagar, man hinner göra en hel del men också njuta och ta det lungt. Är så glad att jag hunnit olja alla trädgårdsmöbler tex. Det tog sin tid men resultatet blev helt fint för de hade börjat se riktigt gråmatta ut ! Kom också på att jag har ett gammalt loppisfynd som säkert fungerar som bordsdekoration och visst blev det fint med en Carampula och en murgröna i den gamla "trägrejen" !Vi och säkert många andra har inlett grillsäsongen och suttit på terassen och njutit av god mat och dryck i vårkvällens ovanliga värme ! Min man är en mästare på att grilla kött !! Det blir alltid så himla gott ! Här grillas entrecote och stora champinjoner fyllda med auraost och inlindade i bacon ! Så gott ! Prova på det ni !

En mindre rolig sak som hände i helgen var när vi satt ut båten och skulle köra den till vår båtplats så gick styrvajern av. Typiskt ! Tur i oturen råkade sjöbevakarna köra omkring i sin gummibåt i närheten ! Efter att gubben blåst noll promille så fick han bogseringshjälp av de trevliga sjöbevakarna ! Tack för det ! Men nu ska vajern bytas..suck ! Bara som en liten parentes så råkade det finnas ett hav av vitsippor i skogsdungen där vi la ut båten ! Som tur hade jag kameran med ! :)
Synd att ledigheten är slut. Väderprognosen för de kommande dagarna är fortsatt värmebölja ! Man skulle ju gärna ha varit ledig och fortsatt med det halvfärdiga trädgårdsarbetet och förberedelser inför det kommande studentkalaset ! Det blir bråda tider ännu........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar