torsdag 7 september 2017

Fjärilar, knyttar och viktiga tankar !

Nå nu när jag kommit igång kan jag ju blogga idag igen !  😁 Vi var på höstens första Knytteutflykt med barnen idag och än en gång kan vi förundras över vilken fin miljö vi omges av, trots att daghemmet är i en stad !

Vår utsikt för en del av oss idag ! (foto Lena Sahlström)
Vår stads grönområdesenhet har ett fantastiskt gäng anställda som förgyller våra parker och grönområden med fröjder för sinne och öga ! Deras hjärtan klappar nog ett extra slag för barnen för det dyker upp nya grejer runt om i staden som är till glädje för de små. Men jag måste nog säga att jag var lika förundrad idag då vi hittade de mest fantastiska nya träskulpturer av fjärilar, trollslända och nyckelpiga på vår väg till Knytteskogen !


Så fina skulpturer och nyckelpigan var ju speciellt uppskattad eftersom Knytte är en nyckelpiga och barnen hittade genast på att det var Knyttes pappa ! Från förr finns det andra skulpturer i vår skog, bl.a räv, björn, hackspett och jag tror faktiskt de fått vara ifred utan att bli utsatta för skadegörelse ! Vårt främsta mål med att gå ut med barnen i skogen är att de skall lära sig tycka om naturen genom positiva upplevelser med alla sinnen, att känna upptäckarglädje, respekt och entusiasm över allt som lever och växer. Lär man sig det som liten, tror jag inte man vill göra skada som vuxen !


En skulptur eller en liten skalbagge i luppen..
inte så stor skillnad vad ett barn förundras över..
bara det får möjlighet att förundras..
nåt att hänga på sin hjärnkrok ! 

Det är viktigt att vi erbjuder möjligheter !
 
Gokväll alla !

Kram

Carina


2 kommentarer:

 1. Åh, så fantastiska skulpturer!
  Härligt att få möta sådana på utflykten!
  Undrar var sådana finns?
  Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej !
   Skulpturerna finns längs Gustavsborgsstranden nedanför sjukhuset i Vasa !
   Trevlig helg till dej också !

   Radera