tisdag 19 september 2017

"Ballongtennis" - ett roligt sätt att röra på sig

Nyss hemkommen från höstens föräldramöte (ett trevligt sådant) och som vanligt känner man sig lite "upp i varv" efter en sån kväll ! Passar väl bra att skriva av sig lite och ge ett enkelt tips hur man kan få barn att helt frivilligt röra på sig nästan hur länge som helst. Som många vet så rekommenderas att barn i dagisåldern skall röra på sig minst 3 timmar/dag ! Många barn gör det helt automatiskt, men det finns även såna som inte kommer upp till det här. Då får man ta till små knep för att få barnen att röra på sig utan att de tänker på det ! Ett sånt exempel är "ballongtennis". Med mycket enkla medel kan barnen själva tillverka en "tennisracket". (själva grejen blir ju också så mycket roligare om man gjort redskapet själv)
Allt man behöver är :
 Trä eller hårdkartong till pinnar/stavar, engångstallrikar, eltejp (inte nödvändigt, men lite kul och mera att pyssla då) och ballonger.
 Snurra tejpen runt 1/3 av pinnen och limma fast tallriken med limpistol !
Eltejp är billigt, lätt för barnen att använda och finns i olika färger !
Blås upp ballonger !  Klart !
 Så är det bara att spela på, själv, tillsammans, med en ballong eller många, variationerna är oändliga.
 Det som är säkert är att barnen rör på sig och tycker att det är roligt !
Idag hade vi en tvååring som ville "bolla" själv, två flickor som spela med varandra, en som kom upp till hundra studs med ballongen utan att den rörde golvet, två lag som spelade mot varandra med "nät" mellan, en annan ville balansera saker på tallriken..osv .. råkar de stöta till varandra tar det inte ont, papperstallriken är inte hård och alla känner att de lyckas och kan ! Och till det här behövs ingen sal, går att göra i alla utrymmen !
 MERA BALLONGTENNIS PÅ DAGIS, tyckte även jag !

De va dagens enkla tips ! 
Mycket annat skoj har vi på gång, 
så jag återkommer nog,
 men nu lite nattsömn emellan !

Kram

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar