tisdag 26 september 2017

"Biltvätt" av lastpallar

Som bekant är för många så brinner jag för att skapa små, enkla, inspirerande, billiga, fantasilockande lekmiljöer för barnen på dagis. Vi har en tid haft fokus på att utveckla dagisgården till en mera inspirerande miljö för barnen. En del av många barns lekar handlar mycket om bilar och mopeder..så vi kom på att det kunde behövas en biltvätt/tankstation. Har sett exempel på hur man enkelt med hjälp av lastpallar kan bygga en sån, så då var det bara att hämta lastpallar och sätta igång. Lastpallarna fick jag från blomgården Bellis i Vasa.

 Spikade ihop tre lastpallar ( på två brädor för stabilitetens skull !)
 Jag och några barn klippte remsor av ett plastaktigt tyg i olika färger ( som vi fått av nån)
och stansade fast dem i taket på "tvätten" .
 Slangar från en avlagd diskmaskin fick fungera som tankningspistoler..


Skönt att duscha !
Så här nån månad efter att "biltvätten/tankstationen" byggdes så fungerar den finfint fortfarande och det är roligt att se hur barnen använder den på olika sätt. Många tankar och tvättar förstås sina bilar och mopeder, men de minsta barnen är mest fascinerade av att stå inne i den och förundras över de färgglada remsorna som hänger ner ! En dag sprang två barn dit och satte sig och jag hörde hur de tyckte det var skönt att duscha efter att ha sprungit så hårt ! Ett tag tyckte de större barnen det var kul att fläta remsorna !
En mycket enkel, i princip helt gratis, lekstation som glädjer barnen på olika sätt ! Tycker vi skall försöka sträva till att erbjuda olika lekmiljöer som eggar barnens fantasi, inte enbart färdigt uttänkta redskap. Ta barnen med i planeringen, ta tillvara deras fantasi, var lyhörd för deras olika intressen ! Nu just håller vi på med ett annat projekt med lastpallar tillsammans med en grupp barn som gillar att bjuda på glass och kakor !

Ute eller inne
men det bör finnas

"EN VRÅ FÖR VARJE BARN"

CarinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar