fredag 1 januari 2016

Mitt naturliga år 2015


Hej och god fortsättning på det nya året ! Tänkte först inte alls orka göra nån tillbakablick på det gamla för det är så himla jobbigt att välja ut några bilder av den mängd bilder jag hinner ta under ett år. Men så började jag ändå titta igenom och kom på att jag kan berätta ganska mycket genom mina instagramcollagebilder, så nu blir det enbart bilder från min mobil denna gång !

I januari 2015 gjordes vedarbete, jag såg min livs första strömstare, det var äntligen ispremiär och till slut en jätterolig inflyttningsfest hos syster Monica med familj i Esbo !
Strömstare till vänster !
 I februari började det klia i de gröna fingrarna, vi tillbringade några dagar av sportlovet på villan före allt slaskade bort och till slut en kul teaterresa till Helsingfors med glada jobbdamer.

Pelargonsticklingar

Blött sportlov med ny skoter
Mamma Mia på svenska teatern var super, likaså sällskapet !
I mars kändes det som om våren verkligen var på kommande rekordtidigt.

En dag vid Fortet i Vallgrund
Jag och Sofia på lekhumör vid Metviksparken
 Och i april var våren verkligen här ! Vi lade ut båten 12 april och det är rekord ! Vi var ut och körde i isen, det va skoj ! Hann också med en resa till Göteborg tillsammans med svägerskan. Fin stad och superrolig resa ! Hemma fick vi sätta igång med vårsysslorna på riktigt.

Göteborg

Göteborg


Vårsysslor
Maj rusade iväg...vi hade en rolig vårfest på jobbet och så fick vi också fira en nybliven ingenjör i familjen.
Sagostig på jobbet
Simon - en nybliven ingenjör
I början av juni stod det klart för mej att jag inte klarar mej utan hund, även Tom tyckte vi skulla ha hund igen ! Och då blev det bråttom att söka en valp som skulle vara leveransklar under vår semester. Och visst hittade vi henne på en kennel i Tusby, en liten lapphundsflicka var ledig för oss ! Och nu började förstås en väntan som kändes evighetslång. Vi firade midsommar, Simon skaffar kajak och sen äntligen får vi fara och hälsa på den lilla lurvbollen !
Midsommar 2015
Simon med sin nya kajak
Bockś Corner Brewery
Äntligen fick vi se och hålla Bella. 

Så blev det juli och vi hade bokat in en tur över till Umeå för att gå på det berömda gitarrmuseét ! Det var mycket sevärt ! Dagen efter hämtade vi hem Bella och sen var det hundliv till 100 % !! Äntligen hade jag en vän med mej i skogen igen !

Guitars - the museum

Bella i bilen på väg hem
Bella i skogen

Juliblommor i trädgården
Boskärspaddlare på besök
Sofia och Mia på stranden !
 I början av augusti kom släkt från Umeå och hälsade på, jag besökte hantverksdagarna på Stundars med mamma och pappa, Sofia och jag plockade svamp i den skövlade Boskärsskogen och hade en minnesvärd kväll med goda vänner och Roxettekonsert på Karlsplan ! Mot slutet firade vi födelsdagar och njöt av otroligt fina augustidagar och kvällar !

Jaana, Lonken och Jasmine hälsar på

Hantverkardag på Stundars

Gråter lite över den förstörda svampskogen, hittade ändå lite !

Med Ronny och Agneta på konsert
Firar födelsedagar och gör vassarbete

Tidig morgon på väg till jobbet
Måne och sol i kvällningen
 Det fina höstvädret fortsätter i September och vi tillbringar all ledig tid ute på villan. Mamma, syster och jag gör ett besök till Strömsö också. Och Bella bara växer och växer ! Hon lär sig att gå i koppel och bli "stadshund" !

På Strömsö förbereds direktsändning

I skogen på Revlarna
Bella växer
Promenad runt Metviken
 Även i oktober fortsätter säsongen ute i skärgården och en frostbiten dag är det t.o.m glöggpremiär ! Höstlovet bor vi på villan för att jag ska kunna måla lite golv hemma !

Årets Blossa var god !
Höstlov
Nymålat tambursgolv
 I november blir det mörkt och grått. Vi piggade upp oss med en trip över till Stockholm för att hälsa på Toms syster med familj. Njuter också av taito-hantverkskvällarna med glada damer. Bella växer, börjar vara rumsren och första snön kommer !


Bella i första snön

På väg mot Mall of Scandinavia

Bergshamra och Brunnsviken

Taitohantverk
 I december går tiden fort och vi hinner knappt öppna alla luckor i kalendern !
Så är det plötsligt jul och det blev en så rolig jul med många släktingar runt en. Dagarna efter jul har varit lediga och sköna med fint väder och friluftsliv !

Bella öppnar första luckan

Sång för tomten i Gamla Vasa


Vandrat med Sofia och Bella i Köklot
 2015 har igen varit ett händelserikt och roligt år. Även tråkigheter har hänt i vår omgivning, men jag väljer att ta fasta på och berätta om det goda och roliga. Man vet aldrig vad som lurar bakom hörnet och det är ju tur. Är glad så länge alla får vara friska. Hoppas att 2016 blir ett bra år och att jag kan fortsätta att fånga de små positiva sakerna i vardagen och njuta av dem.

Nu skall vi fortsätta att slappa och njuta av ledigheten två dagar till. 
Sen tar vardagen vid och vi går mot ljusare tider ! 

Bella - en slapphund !

TACKAR er alla 
för att ni orkar titta in 
och också för den fina respons jag fått !

Önskar att ni alla får ett bra år 2016 !

Stor kram

Carina

2 kommentarer:

 1. Gott nytt år. Ja det va inte lite allt vad du/ni har hunnit med.

  SvaraRadera
 2. Fin årskrönika, fina bilder,innehållsrikt år.
  Tack för att vi fått vara delaktiga ibland och
  så önskar vi att det nya året för med sej nya upplevelser, nya bilder och lycka till Er alla.
  Modern o Fadern

  SvaraRadera