lördag 23 augusti 2014

Fårö i mitt hjärta

Huff ymse aintar ! (Hej alla vänner ! ) Ni märker att jag håller på bli en äkta gutekvinnå ! :) Jag är så förälskad i denna ö (Gotland), kunde nästan tänka mej flytta hit när som helst ! Igår och idag har vi kört runt på ön och förundrats över naturen, djuren, husen, kusten, maten och landskapen ! Igår fyllde jag jämna år och min present av min man var denna resa. Och på dagen D ville jag uppleva Fårö ute på Gotland och jag är så tacksam och lycklig över allt jag fått se och uppleva, det kommer att för evigt finna på min hjärnkrok ! Tack Tom !

Här kommer bilder från vår dag 22.8 2014 på Fårö:

Vår fina hyrbil !


Istället för att köra rakt fram längs huvudvägen, efter att vi kommit iland med färjan, tog vi av till höger och körde vi ut mot Ryssnäs och Engelska kolerakyrkogården. Den vägen var vacker och vi stannade och beundrade hav, lamm och kvarnar !

Jag vid Ryssnäs.


 På Gotland och Fårö heter det inte får utan lamm eller lamb på gotländska . Fårö betyder inte att där finns får, det betyder far som i farvatten och ö.


Fårö kyrka, ville gå in där men det var begravning på gång..

 Enligt alla turistbrochyrer var Kutens bensin ett måste då man besöker Fårö. Och JA vi blev inte besvikna..mitt bland alla rostiga bilskrotsdelar serverades den godaste crepes som jag ätit i hela mitt liv ! Vi åt och njöt av god mat, Elvismusik och bilskrot !

 Efter det var det dags för raukarna, det som jag mest längtat efter att se under denna Gotlandsresa...

 Faunan på Fårö består mest av enrisbuskar och vägen dit ut var vit och kantad av enris..aldrig förr har jag sett så mycket enris ! Vackert !
Och så parkerar vi bilen och går över en kulle och så är dom där..RAUKARNA !


Jag var helt hänförd och rusade ner och kramade första bästa RAUK !


 De va inte bara raukarna som var konstiga, även alla stenar andades underlighet !


Raukgubbar


 Raukarna är alltså egentlig en förstenad korallkärna som lämnat kvar när Gotland efter istiden steg upp ur havet och havet vittrade sönder kalkstensbergen runt de gamla korallerna. (så har vi förstått det i alla fall ! ;) )

Här njuter jag av min födelsedag. Vi firade med prosecco druckna ur gotlandsmuggar och lekte, klättrade och njöt av havet och raukarna vid Langhammars på Fårö !



Det var en minnesvärd dag och för mej den bästa födelsdag man kan ha ! Vi hann med mycket annat denna dag, men raukarna kommer alltid att vara med mej då jag tänker tillbaka ! 

Avslutar här med texten som fanns på stenen som jag satt på ute vid Ryssnäs !

Så blås  sommarvind dina dofter lätt
över böljande viddernas grus
och blås värme över morgonens daggvåta äng
det ger hopp i en tröstande själ
när som tvivlande tankar gror
att så plötsligt få vara så liten
då allting känns så stort.

Donald Forsberg

Mera Gotland blir det en annan dag..
nu vilar vi med fötterna på fårskinnet ! 

Ha leiksum hygglir ! 

Kråm 

Carina 

3 kommentarer:

  1. GRATTIS!
    Tack för att du visar vackra från Gotland!
    En resa dit står högt på min önskelista.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. ... detta ställe finns i mitt hjärta också, för alltid :)
    God fortsättning!
    Kråm ♥

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...