torsdag 21 augusti 2014

Gotland i mitt hjärta

Hej och hälsningar från Visby på Gotland ! Vi har nu varit två dagar här och det är inte svårt att bli förälskad i denna fina stad som andas medeltid ! Ringmur, vackra hus, trevliga människor, havet och god mat..vad mer kan man begära av en minisemester ! Vi bor dessutom på ett så fint hotell där väggarna andas 1200-tal, inredningen är helt fantastisk och läget perfekt ! Dessutom finns i samma hus en alldeles nyöppnad restaurang av Marcus Samuelsson.
Här kommer lite bilder från våra två första dagar (mest för er där hemma förstås.. ;) )
Tom vid stora torget

En av de många portarna

Hamnen och i ett av de små husen åt vi världens godaste lunch ! Kalas hette restaurangen ! :)

Ringmur

En av de många fina gränderna
Fårskinn på hotellsängen

Stolar av fårskinn i loungen

Havsutsikt från rummet (oväntat faktiskt)

och spänning ala Gotland !
Vårt fina hotell
 Idag har vi shoppat lite och ätit god lunch på Fiket vid österporten och sen blev det dags för en guidad rundtur i medeltida Visby ! Den rundturen var verkligen en upplevelse och den största upplevelsen var själva guiden som hette Gertrud och var en gammal folkskollärare som hade guidat i 46 år, nu med rullator efter en stroke för drygt ett år sen..hon var helt fantastisk och fick hela gänget att känna sig som skolelever igen ! Otrolig kunskap och humor ! Dessutom gjorde hon allt helt ideellt och hon skickade alla pengar för guidningarna till flickor i Kongo för att de sku få akademisk utbildning ! Heja Gertrud !

Gertrud berättar

Murgrönan är Gotlands landskapsblomma


Jag sitter i Almedalen och hör på Gertrud

Almedalen var hamn på medeltiden

Ett trappstegshus från 1200-talet

Fiskargränd

Jag i botaniska trädgården

Jag - en kejsarträdkramare

Hängnattor vid kärleksporten - tyvärr var alla upptagna av andra kärlekspar !faktiskt
Så skönt att sitta här på hotellrummet, se ut över havet (ett stort lastfartyg gled just förbi i horisonten), blogga lite, ta ett glas rött och bara koppla av. Om en stund ska vi prova på Marcus Samuelssons restaurang i nedre våningen.
Morgondagen är orsaken till denna resa (jo jag flyr från en dagen D som mina vänner kallar det ! ;) ) och den vill jag tillbringa på ett annorlunda ställe, typ Fårö ! Ett ställe där gamla lamm trivs och där raukarna formas till skrynkliga figurer av havet !! Passar bra , he he !! Ny rapport en annan dag !

Ha de gott !

Carina 
49 år och 364 dagar ! 

'

2 kommentarer:

  1. Grattis från en i samma årgång :)

    SvaraRadera
  2. Grattis till en minnesvärd dag, år och plats!
    Härliga bilder från ett underbart ställe!
    Kram ♥

    SvaraRadera