måndag 2 juni 2014

Sommarpyssel med barn; Insekter


Lite fantasi, pinnar, barkbitar, järntråd, knappar, piprensare, pärlor kan tillsammans bli de mest underbara insekter och ett skojigt sommarpyssel som inte kräver så mycket. Jo, limpistol e bra att ha ifall man inte orkar vänta på att limmet skall torka ! Här kommer bilder från förskolebarnens insekter som de pysslade i samband med sitt insekttema de hade under våren.










Kan vara bra att ha samlat lite pysselmaterial åt barnen nu när de får sommarlov. Massor med material hittar man ju gratis i naturen; kottar, pinnar, stenar, bark, barr osv. Det löns att skaffa sig en limpistol (det finns såna som inte blir så heta) de är bra att ha till mycket annat än pyssel ! :) Pärlor, piprensare, plastögon och järntråd är också bra att ha. Med de här sakerna kommer man långt, bara att låta barnens fantasi flöda. Gör en liten pysselhörna för barnen, där materialet är synligt (tex i genomskinliga plastlådor eller i glasburkar) och tillgängligt (på låg nivå). På loppis hittar man billiga bord (runda är bra) för en struntsumma, stansa fast en gammal vaxduk och så får barnen klotta på hur mycket som hellst. Bordet kan t.o.m stå utomhus om man vill, "geggabord" gillar ju alla barn och så är det bara att slänga sen när det blir förstört !
Lycka till med sommarpysslet !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...