söndag 10 mars 2013

Ett minne för livet

Vilket veckoslut ! För ett år sen bokade vi (jobbarkompisar) teaterresa till Helsingfors för att se Kristina från Duvemåla och det kändes otroligt avlägset, men nu var det plötsligt dags och vi hoppade på en iskall OT buss i Vasa igår. Värmen i bussen fick de aldrig riktigt att bli till nåt, men med det trevliga resesällskapet så var humöret på topp från början till slut ! Vi bodde fint på Vaakuna, vi hann shoppa lite på Flash och vi hann äta gott indiskt på Samrat före höjdpunkten musikalen Kristina från Duvemåla. Svenska teatern är intim och vacker och vi hade bra platser. Musikalen överträffade alla förväntningar och det var en fantastisk upplevelse. Kan inte låta bli att förundras över musikgenierna Björn och Benny som åstadkommit musiken till Wilhelm Mobergs utvandrarsvit. De som imponerade mest musikaliskt i Svenska teaterns uppsättning var Maria Ylipää som Kristina och Oscar Nilsson som Robert. Helt fantastiska röster !! Se den om ni kan !
Här kommer nu lite bilder från vår promenad dagen efter (idag) i ett fantastiskt fint vinter-Helsingfors....











Nu har vi mumsat i oss delikatesser från Stockmanns, druckit ett glas rött och sett på svenska eurovisionen...och jag känner mej rik och glad för att jag fått uppleva ett fantastiskt teaterveckoslut med goda vänner, ett minne för livet !

Tack tack ! 

å

Gonatt !

 

1 kommentar:

  1. Hej! hittade till din Blogg igår och kan inte slita mej! så oerhört underbara idéer så man vill sätta fart direkt!
    Blev så sugen på att göra din lampa gjord av papperssnöre!!
    Lär nog titta in en sväng varje dag tror jag !!!
    Tack!!!

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...