Google+ Followers

onsdag 18 maj 2011

Skapandets glädje

Ojojoj har varken haft tid eller ork att blogga på sistone ! Majmånad är alltid så fullspäckad med program och trädgårdsarbete. Man borde ha semester i maj eller vara glad pensionär så man kunde planera tiden som man vill ! Men det är som det är och det blir som det blir ! :) Nu tänker jag fortsätta där förra inlägget slutade. Var på taitokeskus idag på den nästsista kurskvällen. (vet inte vad jag skall ta mej till då kursen slutar !) Var mest nyfiken på mina gröna tygbitar med knappar på och så här blev de:Färgen försvann faktiskt under knapparna ! Det här var alltså solfärgningen.
Degbatiken gör man ju i tre steg och steg 2 är att bryta degen så att den ser sprickig ut, men inte ramlar bort från tyget, och sedan måla tyget med textilfärg och rullpensel.

Nästa gång skall degen avlägsnas så att texten kommer fram och sen ska tyget sys ihop till ett............. ;-)
Annat jag gjorde ikväll var att jag skar ut mitt livs första stämpel i linoleum, som sedan kan användas till exempelvis tygtryck. Alla som känner mej vet att MASKROSEN har en speciell plats i mitt hjärta så jag valde att göra en (två) maskrosstämplar. Fick superhjälp av kurskompisen Neppe för att komma igång, tack för det ! :)

Maskrosen som skall bli stämpel. Först ska den föras över på linoleumplattan med hjälp av kalkeringspapper.

Sen kan man börja skära i plattan med vassa små "skärare"


Till sist klippte jag ut dem och limmade fast på träplattor.
Så roligt det var att skära i linoleum ! Skaparglädje !
Hoppas det blir fina tryck av det här nu ! Blir att testa det nästa vecka.

Önskar att tiden och vi med den inte skulle rusa iväg ! Vi borde ta lite lärdom av en liten varelse som jag tycker är så vacker och som finns i massor kring vår gård. Jag lider varje gång jag hör hur det knastrar under foten och jag förstås att jag trampat på en....

Lilla snigel akta dej!
Hoppas ni har tid att stanna upp och njuta våren !

Kram
Carina

2 kommentarer:

 1. Häftiga tavlor har du fixat! skickligt gjort!

  Fredagden den 13 helgen to iaf slut på Söndag kväll, då Finland tog segern, kanske det var värt att allting sket sig?! Nåja, nu e vi bäst i hockey! Å jag får förnya halva bilen där bak nu då allting är bortslitet, så kanske det håller ett tag också framöver :D

  Hoppas du får kontakt med din Man, fast han har fått en ny rolig leksak att pyssla med ;)

  SvaraRadera
 2. Oj, så roliga grejer ni gör! Väldigt inspirerande! När jag "blir stor" och har mer tid för mig själv, ska jag också gå på sån kurs :o)

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera